Rocket League na PS4-XO už čeká jen na Sony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rocket League na PS4-XO už čeká jen na Sony

Rocket League na PS4-XO už čeká jen na Sony

Pavel Makal

Pavel Makal

21. 7. 2016 09:56 3
Reklama

Hra Rocket League, simulátor kopané, basketbalu, hokeje a kdoví čeho ještě v podání barevných autíček se na dlouhé týdny stala redakčním miláčkem a její jméno nejednou padlo při debatách o Invazi 2015. Zprvu nenápadný titul si získal masovou popularitu a je nyní k dispozici na PS4, PC a Xbox One. Hráči na PC si s kolegy konzolisty mohou zahrát bez problémů meziplatformově, verze pro konzole se ale spolu zatím nekamarádí. A právě to by se mohlo změnit.

Vývojáři ze studia Psyonix totiž na cross-platform elementu mezi PS4 a Xbox One zapracovali a v současnosti je technické řešení připraveno. Serveru IGN to potvrdil viceprezident společnosti Jeremy Dunham s tím, že služba je připravena a čeká pouze na zelenou: „Jsme teď momentálně v bodě, kdy potřebujeme jen povolení ke spuštění ze strany Sony a za méně než jeden pracovní den bude služba bez problému fungovat. Trvalo vážně doslova jen pár hodin, než bychom ji dostali do celého světa, stačí jen svolit, abychom to mohli udělat.“

Microsoft se už v minulosti vyjádřil ve smyslu, že by cross-platform multiplayer s konkurenční konzolí uvítal. Míč je tedy na straně Sony a i nyní se zdá, že právě japonská firma je jedinou brzdou, která brání v rozšíření možností multiplayeru Rocket League. Historicky je to přitom spíše Microsoft, který se podobným záležitostem bránil, při současném trendu propojování Xbox One a PC pod jednu platformu se ale zdá, že firma volí vstřícnější přístup i směrem ven. Sony na druhou stranu podporuje multiplayer s konzolemi od Nintenda, jmenovitě u hry Pure Chess, kterou si můžete zahrát třeba na PS4 a Wii U. Pokud by Sony nakonec na spojení v případě Rocket League kývla, mohlo by do budoucna jít o zajímavý precedens, který by mohlo ovlivnit i jiné multiplayerové tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama