Quake Champions má čtyři (staro)nové třídy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Quake Champions má čtyři (staro)nové třídy

Quake Champions má čtyři (staro)nové třídy

David Plecháček

David Plecháček

26. 7. 2016 12:18
Reklama

Bethesda má ve svém portfoliu řadu sérií, jejichž kořeny sahají až do minulého tisíciletí. Jednou z nich je i Quake. Díl s podtitulem Champions byl odhalen na letošní konferenci E3, a Tim Willits ze studia id Software se domnívá, že je nejvyšší čas povědět si o šampiónech něco víc.

„Chtěl bych, aby naši fanoušci věděli, že ten duch ryzí multiplayerové arénové střílečky,... ten pocit, který hráči na Quake měli rádi, ten tam pořád zůstane,“ říká Willits zkraje videa. Jenže na fanoušky, kteří měli v oblibě sérii před dvaceti lety, nemůže id Software spoléhat, a tak musí přijít s něčím novým.

„Tou největší novinkou na Quake Champions jsou právě šampióni. Přišli jsme na to, že každý, kdo Quake hraje, hraje odlišným způsobem,“ objevili ve studiu Ameriku, načež dodávají, že „někteří hráči hrají ofenzivně, jiní defenzivně, a tak navrhli šampióny tak, aby vyhovovali všem stylům“. Pochopitelně se jedná o věci, které by prohlásil každý druhý vývojář, ale pojďme konečně mluvit konkrétně.

„Můžete si najít postavu, která vám bude sedět nejvíce, můžete využívat jejích aktivních schopností, které samozřejmě využijete i při týmové hře. Na naší prezentaci jsme představili 4 třídy - Ranger, Visor, Nyx, a Scale Bearer.“ S některými z nich se už známe z dřívějších her. Ranger je v sérii od prvního dílu, Visor známe z Quake III Arena.  „Koho naši fanoušci znají z dřívějších dílů je určitě Ranger. Jeho schopností je Dire Orb (tedy jakýsi teleport, pozn. red.). Pak tu máme Visor, známý z Quake III Arena, jehož schopností je Piercing Sight. Díky tomu může pozorovat nepřátele skrze stěny či jiné překážky,“ popisuje Willits.

A co dva nováčci? „Začněme Nyx, ta je velice rychlá a agilní, a pak je tu Scale Bearer - postavou je největším šampionem, jeho speciální schopností je Bull Rush - a věřte mi, nechtěli byste před ním stát, když jí použije.“ Willits závěrem odhalil, že jeho nejoblíbenější postavou je Nyx: „Mám rád takový ten typ souboje, kdy se z ničeho nic objevím, udeřím a co nejrychleji zmizím,“ řekl závěrem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama