Minecraft bude brzy podporovat Oculus Rift
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft bude brzy podporovat Oculus Rift

Minecraft bude brzy podporovat Oculus Rift

Jiří Bigas

Jiří Bigas

31. 7. 2016 13:54
Reklama

Minecraft pro Windows 10 za pár týdnů obdrží bezplatný update, díky němuž bude hra oficiálně podporovat VR headset Oculus Rift. Verze Minecraft: Windows 10 Edition slaví v těchto dnech první narozeniny.

Betaverze W10 edice se poprvé objevila na Windows Storu loni 29. července. Rok utekl jako voda a tato cross-platform verze se může těšit na další významný upgrade, jehož prostřednictvím vývojáři ze studia Mojang za pár týdnů vkročí s Minecraftem do virtuální reality. Znovu. Pokud máte doma Oculus Rift a holdujete stále tomuto sanboxovému hitu, určitě byste měli novinku přinejmenším vyzkoušet. Podpora VR obecně se totiž těší v případě Minecraftu velkému zájmu a řada lidí z oboru hru v této souvislosti velice chválila.

Už koncem dubna jsme psali, že Minecraft při této příležitosti vyzdvihl třeba John Carmack, který nyní pracuje pro Oculus VR. Jeho nejsilnější zážitky z VR údajně pocházejí právě z Minecraftu na Gear VR.

Samotný Minecraft: Windows 10 Edition se během uplynulých dvanácti měsíců dočkal už 15 updatů. Tuhle spanilou jízdu si autoři stylově připomínají speciálním videem s mapou ve stylu horské dráhy, kterou si můžete v případě zájmu i zdarma stáhnout.

Pokud jde o Oculus Rift, vývojáři slibují, že VR dá hráčům možnost prožít Minecraft z úplně nové perspektivy. Nárok na edici pro Windows 10 mají zdarma stávající majitelé PC/Mac verze. Stačí se jen přihlásit do svého Mojang účtu a o tuto betu se přihlásit.

Podpora pro Oculus Rift byla avizována už loni v září a dalších podrobností jsme se dočkali letos na jaře. Tehdy autoři slíbili, že kompatibilní bude hra s headsetem do konce roku. Koncem dubna pak Mojang vydal verzi podporující zařízení Samsung Gear VR. Ta je podle autorů ve všech ohledech stejná jako klasická mobilní Pocket edice a obsahuje dokonce cross-platform multiplayer, který mobilní hráče s VR spojí s s těmi, kteří hrají bez headsetu na mobilech i PC s Windows 10.

Jak už jsme psali dříve, loni na E3 také Microsoft na své na tiskovce prezentoval možnosti HoloLens právě na příkladu s Minecraftem, který dostal díky holografickému zobrazení v technickém demu naprosto jiný rozměr. Samotný autor Minecraftu Markus Persson zrušil slibovanou podporu Oculus Rift už o rok dříve poté, co výrobce VR headsetu koupil Facebook. Později ale sám Notch Mojang prodal Microsoftu a svou firmu opustil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama