Minecraft pro W10 dostal podporu VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft pro W10 dostal podporu VR

Minecraft pro W10 dostal podporu VR

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 8. 2016 09:37 1
Reklama

Jak už nedávno vývojáři avizovali, Mibecraft ve verzi pro Windows 10 nyní oficiálně podporuje headset Oculus Rift. Přístup k VR verzi mají všichni majitelé Windows 10 Edition zdarma. Najdou ji na Oculus Storu.

Tato edice je přirozeně ušitá na míru specifickým potřebám virtuální reality a měla by nabídnout optimální zážitek, který co do kvality pravděpodobně předčí různé amatérské pokusy a modifikace. Plnohodnotná verze pro Rift se tak s odstupem času přidává k mobilní edici pro Gear VR, kterou vývojáři představili už dříve.

Jak už jsme psali na konci minulého měsíce, Minecraft považuje řada odborníků za jednoho z nejsilnějších potenciálních tahounů VR mánie. Minecraft v této souvislosti pochválil třeba John Carmack, který nyní pracuje pro Oculus VR. Jeho nejsilnější zážitky z VR údajně pocházejí právě z Minecraftu na Gear VR. Podporu pro tento headset Mojang spustil už koncem dubna, ale na loni v září ohlášenou verzi pro Oculus Rift jsme si museli počkat až do této chvíle.

Pokud byste náhodou váhali, zda se VR kompatibilita týká i vás, pak vězte, že nárok na edici pro Windows 10 mají zdarma všichni stávající majitelé PC/Mac verze. Stačí se jen přihlásit do svého Mojang účtu a o tuto verzi se přihlásit. Před pár týdny oslavila první narozeniny a stále se nachází v betaverzi. Je ale kupříkladu kompatibilní s mobilní Pocket Edition, a pyšní se tak velice atraktivním cross-platform multiplayerem. Pokud Minecraft na PC vůbec nevlastníte, verze pro Windows 10 může být vaše za 10 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama