Bude se DLC pro DS3 točit kolem Ariamise?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bude se DLC pro DS3 točit kolem Ariamise?

Bude se DLC pro DS3 točit kolem Ariamise?

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 8. 2016 08:24 3
Reklama

Včerejší vydání traileru a několika screenshotů z připravovaného prvního DLC pro Dark Souls 3 mělo přesně ty následky, jaké si vývojáři zajisté přáli. Komunita milovníků děl od studia FromSoftware doslova explodovala a na internetu už se šíří záplava dohadů, čemu že se bude přídavek s názvem Ashes of Ariandel věnovat. Pojďme se na ně blíže podívat.

Samotná zasněžená lokace Ariandel z různých úhlů více než věrně připomíná Painted World of Ariamis z prvních Dark Souls. Tato lokace, uschovaná v obraze, byla vězením pro to, co bohové Lordranu chtěli mít pod zámkem a pryč z očí. Spekuluje se, že zasněžené panství bylo zasvěceno bohyni pomsty a trestu jménem Velka. Kromě zbraní, které jsou schopné ublížit bohům, je zde také uvězněna Priscilla, kříženec mezi člověkem (bohem?) a drakem. Ani její roztomilý hlas a o nic méně roztomilý chundelatý ocásek jí v očích mocných vládců světa nezbavil přízviska zrůdy, které nepřísluší spatřit paprsky slunce.

V Dark Souls 3, v opuštěné věži vysoko v ruinách Anor Londa navíc posedává děvče jménem Yorshka, které je zmiňované Priscille neuvěřitelně podobné, včetně onoho ocásku. Tomu, že Painted World a chystaná lokace Ariandel jsou nějak propojeny, nasvědčuje i fakt, že mezi screenshoty se nalezl jeden, lakonicky pojmenovaný jako malíř. Je to samotný Ariamis? Nechme se překvapit. A to jsem ještě nezmínil, že se v DLC evidentně vyskytuje jakýsi ptačí démon, navazuje snad jeho podoba na monstra s podobou vrány, posluhovače Velky? Ona celá mytologie kolem bohyně Velky a její funkce v místním panteonu je stále dost zahalená tajemstvím a rozhodně se jedná o jednu z látek, kterou by stálo za to ještě před finálním ukončením celé ságy prozkoumat.

Ve videu jste si také možná povšimli monstra, které se trýzní ostnatým bičem. Ten se v prvním díle nacházel, hádejte kde? No ano, v Painted World of Ariamis. V Dark Souls 3 je však tento předmět a flagelantství obecně spojeno s Cathedral of the Deep. Zároveň si můžete povšimnout snahy naplnit nádobu, která nápadně připomíná Lordvessel, krví. Proč? Za jakým účelem? A kdo je onen záhadný člověk, který hlavnímu hrdinovi předává kus zakrvavené látky? Celá tahle výměna se neodehrává v nové lokaci, ale právě u ohníčku v Cleansing Chapel v Cathedral of the Deep. Zdá se, že i místní církev bude tedy mít v novém přídavku ještě co říct. Obecně mám dojem, že nás po vzoru těch nejlepší datadisků od From čeká pořádná porce nového lore, ve kterém se budeme moci celou zimu spokojeně probírat. A o tom jsou Dark Souls především.

 

  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama