No Man's Sky zažívá na PC razantní propad
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka No Man's Sky zažívá na PC razantní propad

No Man's Sky zažívá na PC razantní propad

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 8. 2016 09:14 31
Reklama

Ať už máte na kvality hry No Man’s Sky a způsob, jakým byl titul před vydáním prezentován, jakýkoli názor, jedna věc je jasná. Hra v prvních dnech zaznamenala obří prodejní úspěch a PC verzi na Steamu v jednu chvíli hrálo přes 212 tisíc lidí. Dlouho to však nevydrželi a propad, který zájem o No Man’s Sky postihl, je více než zdrcující.

Počet současně hrajících uživatelů se totiž snížil o jen těžko uvěřitelných 90%. Tato data přinesly služby SteamSpy a SteamDB. 12 srpna při vydání PC verze se počet hráčů vyhoupl na úctyhodných 212 604. Momentálně se hra horko těžko snaží o necelou desetinu, během posledních 24 hodin šlo totiž o pouhých 19 336 hráčů.

Pokles zájmu v horizontu dvou týdnů je poměrně běžný, zejména u singleplayerových titulů, které jsou hráči schopni za tak krátkou dobu od vydání kompletně vytěžit a odložit. V případě No Man’s Sky a slibů o celé řadě možností při zkoumání zdánlivě nekonečného vesmíru jde však podobný pokles alarmujícím sdělením vývojářům.

Server VG247 pro srovnání uvádí několik dalších případů poklesu. Například letošní horký adept na jarní hit s názvem Tom Clancy’s The Division v prvních dnech dosáhl na 113 839 současně připojených uživatelů, aby o dva týdny později klesl na číslo 73 185. Tahová strategie XCOM 2 v průběhu tří týdnů letošního února spadl ze 113 016 hráčů na pouhých 48 201.

Musíme se přiznat, že ani nás v redakci už to do procedurálně generované galaxie příliš netáhne. Jirka hru ohodnotil ve své recenzi a ani my ostatní nejsme bohužel z díla Hello Games natolik nadšeni, abychom mu po večerech dali přednost před jinými formami zábavy. Hra momentálně nutně potřebuje anabolickou injekci nového a zábavného obsahu, který umožní dělat v ní cokoli jiného, než jen těžit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama