Hudba ke Gears 4 je od skladatele Hry o trůny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hudba ke Gears 4 je od skladatele Hry o trůny

Hudba ke Gears 4 je od skladatele Hry o trůny

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 8. 2016 07:04
Reklama

Microsoft se v novém videu ke Gears of War 4 zaměřil na soundtrack. Jeho autorem je německo-íránský skladatel Ramin Djawadi, který se proslavil hudbou k filmům Iron Man, Warcraft, Pacific Rim a hlavně k seriálu Hra o trůny.

Dvaačtyřicetiletý Djawadi není nováčkem ani ve světě videoher. Na kontě má soundtracky k titulům Medal of Honor z roku 2010, jeho pokračování s podtitulem Warfighter a Shift 2 Unleashed. Hudba ke Gears of War 4 se nahrává v Los Angeles a střípky z ní si rovněž můžete poslechnout ve zmíněném videu. Djawadi, který už byl dokonce nominován na ceny Grammy a Emmy, byl podle šéfa studia The Coalition Roda Fergussona jasnou volbou. Série jako Gears of War podle něj přetékají širokou škálou emocí, a studio proto hledalo skladatele, který je dokáže hudebně umocnit.

Samotný Djawadi vypichuje, že Gears jsou přirozeně v první řadě akční hrou, ovšem obsahují i silnou emoční linku, takže se určitě dočkáme nejen hromového burácení, ale tu a tam nám nějaká skladba rozhodně zahraje i na city. Jednotlivé frakce budou mít navíc odlišný zvuk, což mezi nimi má vytvořit zajímavý kontrast.

V rozhovoru pro agenturu AP pak Djawadi prohlásil, že chtěl složit úplně jiný soundtrack než ke Hře o trůny. Kdykoli se chopí nového projektu, chce se podle svých slov ujistit, že pro něj najde nový zvuk. Z článku také vyplynulo, že jeho herní dráha začala ještě dřív, než se pustil do skládání velkých soundtracků. Vrací se svým způsobem ke kořenům, protože už v devadesátých letech pracoval v Looking Glass Studios jako zvukový technik na hrách System Shock nebo Thief.

Připomenul přitom, jak v té době nebylo nikdy na médiích dost místa na kompletní orchestrální soundtrack, zatímco dnes jsou možnosti téměř neomezené. Závěrem dodal, že si přeje přinést do série Gears of War vlastní zvuk, ale zároveň zůstat věrný tomu, co fanoušci dobře znají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama