Autoři GoW: Vycházíme z ovládání gamepadu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři GoW: Vycházíme z ovládání gamepadu

Autoři GoW: Vycházíme z ovládání gamepadu

David Plecháček

David Plecháček

30. 8. 2016 08:20 1
Reklama

Poprvé vyjde nový díl Gearsů souběžně na PC a Xbox One, respektive poprvé se už v rámci jeho vývoje musí myslet na počítačové hráče. Zatímco předchozí díly byly vytvářeny primárně pro ovládání gamepadem, studio The Coalition stojí před otázkou, zda na tom něco měnit. V rozhovoru pro IGN se o tom rozmluvil designér mající na starosti multiplayer Ryan Cleven.

„Jednoznačně vycházíme z ovládání pro gamepad. Hrajeme i s myší a klávesnicí, ale to jádro se točí kolem ovladače,“ prohlásil. „Přesto si nemyslím, že bychom měli nějaké ovládání jako prioritu, oba dva způsoby jsou pro nás nesmírně důležité, ale musíme si být jistí, že zážitek s gamepadem, který je pro nás v jistém smyslu tradiční, bude naprosto perfektní,“ dodal.

Ačkoliv se hra zařadí do programu Xbox Play Anywhere, nějaké srovnávání PC a Xboxu není na místě. Každá verze hry se balancuje nezávisle na sobě - jinými slovy, hráči na PC mohou používat klávesnici a myš nebo použít gamepad. „To je na hráčích samotných,“ říká k tomu Cleven. Na druhou stranu, Xbox je laděn výhradně pro ovladač, a tak se celá hra ladí spíše tímto směrem. „Ujišťujeme vás, že tyto dvě skupiny hráčů (tzn skupina hrající s gamepadem a skupina hrající s myší a klávesnicí, pozn. redakce) na sebe při hraní kompetitivního multiplayeru nenarazí,“ dodal Cleven závěrem.

Tak uvidíme, jestli se studiu The Coalition podaří navázat na předešlé úspěchy Epicu, hra vychází v nabitém říjnu jedenáctého, a prorazit mezi ostatními tituly nebude vůbec jednoduché. Xbox by ale úspěšnou hru potřeboval jako sůl.   

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama