Spector: Třetí System Shock vám vše objasní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spector: Třetí System Shock vám vše objasní

Spector: Třetí System Shock vám vše objasní

David Plecháček

David Plecháček

31. 8. 2016 08:14 5
Reklama

Možná se může zdát, že je větší pozornost věnována remaku System Shocku než jeho právoplatnému nástupci v podobě třetího dílu. A možná je to i pravda. Warren Spector, kreativní ředitel studia OtherSide Entertainement a člověk, který je fakticky otcem celé série, ale tuší, že je potřeba zájem hráčů ukojit, a tak se pro magazín Polygon o své chystané hře rozpovídal.

Ve třetím díle se navrátí zákeřná entita Shodan, která vystupovala v obou předchozích hrách, a která chtěla a stále chce vyhladit lidskou rasu. Sledovat ale nebudeme jen její činy, nýbrž se pokusíme rozklíčovat, co jí k tomu motivuje. „Bude v centru dění celé hry,“ říká Spector, „ale také chci, aby prošla nějakými změnami. Bude to zajímavé a úplně jiné, než co lidé očekávají.“

Kromě Shodan se do série navrátí i staré známé postavy, jako jsou Rebecca Sutton, Rebecca Lansing nebo Tommy Suarez. Ostatně nejsou to jen postavy - a Shodan - čím bude třetí System Shock navazovat na své předchůdce, neboť jak sám Warren Spector říká, z předchozích dílů vyplývá spousta nezodpovězených otázek.

„Chceme navázat na všechny nitky, které vyplývají ze System Shocku 2,“ říká autor v návaznosti na tom, že SS 3 se bude odehrávat ve stejném roce - 2114 - v němž se odehrává i díl předchozí. „V sérii existuje mnoho nezpodpovězených otázek a cítíme povinnost vůči fanouškům vyplnit všechny chybějící části,“ říká.

Zasazením hra navazuje na díl z roku 1999, ale jestli System Shock 3 naváže herním stylem na díl první či na díl druhý Spector neprozradil. „Druhý díl byl tradičnější RPG než ten první. Zápolím s tím, kterým směrem se vydat tentokrát.“ V galerii se alespoň můžete podívat na nové art-worky.

OtherSide se ostatně činí i s dalšími starými sériemi. Kromě třetího dílu a remaku toho prvního se před rokem konala kampaň na Kickstarteru, jejímž cílem bylo zadotovat vývoj Underworld Ascendant, přímého nástupce letité série Ultima Underworld. Pamatujete, kdo za ní stojí? Hádejte - věhlasný Warren Spector.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama