EVE Online přechází na free-to-play model
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EVE Online přechází na free-to-play model

EVE Online přechází na free-to-play model

Pavel Makal

Pavel Makal

1. 9. 2016 09:17 7
Reklama

Vesmírné MMO EVE Online, které mnozí zasvěcení označují za tabulkový procesor přestrojený za hru, funguje už třináct let, tedy ještě o rok déle než slovutný World of Warcraft. Vývojáři ze studia CCP Games včera oznámili, že jejich hra přechází na free-to-play model skrz systém pojmenovaný „Clone States“.

Hráči odteď budou rozděleni do dvou skupin, Alfa Clones a Omega Clones. První jmenovaní budou moci využívat specifickou sadu dovedností k létání v těch nejběžnějších lodích, bude jejich vývoj poněkud omezen a růst dovedností zpomalen. I tak jim ale zůstane přístupna velká většina obsahu EVE Online. Jak jste asi pochopili, do této skupiny se budou řadit neplatící hráči.

Omega Clones pak budou ti, kteří momentálně hrají za pravidelné měsíční poplatky. Mají neomezený přístup k vývoji skillů a rychleji si dovednosti trénují. Pokud si hru chcete vyzkoušet zdarma a zalíbí se vám, můžete za ni později začít platit a převést si svého Alpha klona na Omega variantu. Naopak pokud platit přestanete, Omega se změní v Alphu a odemčené skilly nebudou přístupné, dokud znovu nezaplatíte. CCP vydali video, ve kterém svůj krok vysvětlují jako nezbytný pro růst komunity EVE Online. Bezplatná varianta má zamezit hráčům v odchodu, pokud již za hraní nechtějí platit.

Free-to-play model vejde v platnost v rámci velkého listopadového updatu, který by měl hru i výrazně vylepšit přidáním nového obsahu. Mluví se zejména o Industrial Arrays, nové třídě struktur, které budují samotní hráči a ještě více rozšiřují struktury Citadely, které hra uvedla v dubnu. Kromě Eve Online se v CCP momentálně věnují testování VR a péči o svou noě vydanou hru EVE: Valkyrie pro Oculus Rift. V přípravě je i projekt Gunjack, který zas míří na Samsung Gear VR.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama