Mafia 3 nabídne simulační jízdní model
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mafia 3 nabídne simulační jízdní model

Mafia 3 nabídne simulační jízdní model

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 9. 2016 15:55 14
Reklama

Mafia 3 se na naše obrazovky přiřítí již příští týden a mnozí z nás se již nemohou dočkat, až se v rytmu hitů ze 60. let vtělí do role jednočlenné armády, která si poddá organizovaný zločin v New Bordeaux. Ještě než k tomu dojde, připravil si německý Gamestar novou sbírku informací, které by tentokrát mohly zaujmout zejména nadšené virtuální motoristy.

Jízdní model ve třetí Mafii se totiž již od zveřejnění prvního trailer stal středem vášnivých debat. Mnoho hráčů mu vytýká až přílišný příklon k arkádě a kousky, které Lincoln s auty ve videích provádí, jsou kovaným fanouškům usedlejšího a realistického pojetí prvního dílu proti srsti. V novém videu od Gamestaru se studio Hangar 13 pochlubilo dvěma možnostmi nastavení jízdního modelu. Pokud tedy překousnete němčinu, určitě se na něj podívejte.

Video se primárně zaměřuje na představení režimu simulace, který má poskytnout věrnější pocit z jízdy. Auta díky němu budou pocitově těžší, jako tomu bylo v minulých dílech a řízení dostane realističtější nádech, divoké kousky vás mohou dostat do potíží a nad čtyřnohým miláčkem daleko snáz ztratíte kontrolu. Neočekávejte samozřejmě simulaci ve stylu klasických závodních her, na druhou stranu něco podobného by akční hře typu Mafie ani neprospělo. Nové informace zmiňují i možnosti kamery, která nabídne tři varianty vzdálenosti v pohledu ze třetí osoby a navíc pohled z kapoty vozidla.

Ve videu se také hovoří o střelbě z auta. Lincoln bude údajně automaticky mířit na pneumatiky, a pokud se trefí, docílí výsledku jako z hollywoodských filmů. Auta budou létat vzduchem a dopadat v efektním výbuchu. Zároveň autoři zmiňují i model poškození. Ten sice není příliš realistický, protože auta ostatních se poškozují daleko rychleji než to vaše. Vývojáři to vysvětlují jako kompromis kvůli lepšímu tempu hry, zároveň ale upozorňují, že pokud vaše auto v boji utrpí příliš, razantně se mu změní jízdní vlastnosti.

Udělala vám tato informace radost? Těšíte se na divoké honičky, nebo máte raději pomalejší styl starších dílů? Podělte se s námi v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama