EA lákají ke streamu kampaně Battlefield 1
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA lákají ke streamu kampaně Battlefield 1

EA lákají ke streamu kampaně Battlefield 1

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

30. 9. 2016 13:18
Reklama

Sotva pár vteřinami záběrů lákají DICE ke kampani nového Battlefield 1, během zítřka se však můžete těšit na více než plnohodnotnou ukázku z hraní – blíží se totiž na Twitteru předem avizovaný stream. Ten budou tvůrci vysílat z amerického San Diega a z výstavy TwitchCon, a to v 10 hodin večer našeho času.

O náplni kampaně jsme přitom obsáhle informovali již předevčírem. Podrobně se tak o obsahu singleplayerové části hry můžete dočíst nejen na stránkách hry, ale i u nás. Dozvíte se tak, že příběh hry bude rozdělen do takzvaných válečných příběhů. Těch bude sedm – pět hlavních doplní zkrácený prolog a epilog.

Ona zmiňovaná ukázka pochází z mise Blátem a krví (v originále Through Mud and Blood), ve které se britské jednotky chystají na zásadní útok na francouzské městečko Cambrai. Útok podporuje novinka tehdejších bojišť – tanky. Velkou palebnou sílu však v případě tanků Mark V doplňovala také značná nespolehlivost, a právě díky této nezáviděníhodné vlastnosti se v této misi dostanete k posádce jednoho nefunkčního tanku. Oficiální web pak zmiňuje, že tato mise bude mimo jiné i o tom, kterak se parta vojáků musí naučit táhnout za jeden provaz.

Video pochází z oficiálního Twitter kanálu hry, kde se takovýchto kratičkých ukázek nalézá více, tato jediná je však šířená formou videa (a ne jako pouhý animovaný GIF). K tomu vypouští EA na svých stránkách další příspěvek týkající se kampaně. I tento je samozřejmě dostupný v češtině a pojednává mimo jiné právě o oné zmiňované misi.

Ta, stejně jako další válečné příběhy, nabídne individuální příběh o několika válkou poznačených lidských osudech. Jejich výběr má symbolizovat obrovskou šíři a záběr prvního celosvětového konfliktu. Výběr jediné postavy putující po různých bojištích by údajně nepůsobil věrohodně a v tom musíme dát EA za pravdu. Volba tedy padla na více hrdinů a na oddělené příběhy, které však spojuje stejný osud – válka.

Blátem a krví tedy přinese oddělený příběh jednoho řidiče, Dannyho Edwardse. Ten se do války nechal naverbovat dobrovolně. Nemá však žádné speciální schopnosti a kromě toho, že umí leccos spravit, se na nic moc dalšího spoléhat nemůže. Bude tedy zapotřebí se vše řádně rychle učit, neboť válka je válka a ohrožení života je na denním pořádku.

Příkladem jsou situace, kdy lze nepřátele odpravit tiše, anebo s rykem v hrdle a prstem na spoušti. Volba tedy má hrát důležitější roli než kdy dříve.

Poměrně zajímavým prvkem a relativní novinkou série je otevřená hratelnost a snaha dohnat hráče ke spoléhání se na důvtip podobně, jako je to běžné v multiplayeru. Příkladem jsou situace, kdy lze nepřátele odpravit tiše, anebo s rykem v hrdle a prstem na spoušti. Volba tedy má hrát důležitější roli než kdy dříve a dalším příkladem tak je v případě zmiňované části kampaně situace obléhání nepřátelského protitankového ležení. To lze totiž buďto zlikvidovat, anebo jej využít pro vlastní prospěch. Fantazii se meze zkrátka (příliš) nekladou.

Jistě, z pohledu ostatních first person akcí se samozřejmě nemusí jednat o nic objevného, v sérii Battlefield však takovýto přístup rozhodně běžný není a jsme jen zvědaví, kam s tímto nápadem autoři zajdou a zda to například bude vybízet k touze zahrát si kampaň ještě jednou. Už 21. října to každopádně zjistíme sami, pokud si však předobjednáte jednu z dražších edic (takzvaná Early Enlister edice, jež vás přijde na 2200 korun), tak se do hry podíváte již 18. října. Od 13. října ale bude dostupná časově i obsahem omezená verze pro všechny předplatitele služby EA Access, a to jak na Xbox One, tak i na PC. Bližší detaily naleznete v jiné ze starších aktualit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama