Soule neví o koncertu hudby ze Skyrim
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Soule neví o koncertu hudby ze Skyrim

Soule neví o koncertu hudby ze Skyrim

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

1. 10. 2016 15:45
Reklama

V polovině listopadu se v Londýně odehraje netradiční koncert – pod hlavičkou Bethesdy a ve spolupráci s promotérskou společností Senbla se v britské metropoli odehraje koncert s hudbou z The Elder Scrolls V: Skyrim. Stát se tak má u příležitosti vydání speciální edice hry, jež na nové konzole (a na PC) přinese aktualizovanou grafiku hry a všechen dosavadní dodatečný obsah.

Ovšem poněkud nečekaně se záhy po oznámení objevila kontroverze – původní skladatel soundtracku hry, Jeremy Soule, totiž o ničem neví a dost věrohodně popírá, že by se na daném koncertě měla hrát jeho hudba. Prohlášení je k dispozici například na jeho stránce na Facebooku. Oznámení o koncertu přitom přišlo od samotné Bethesdy a všechno tak nasvědčuje plánovanému použití oficiální hudby.

Nastalý zmatek tak napovídá tomu, že se buď odehraje koncert složený z hudby hrou pouze inspirované, anebo z hudby takzvaně naposlouchané, což je ostatně pravděpodobnější a přitom i naprosto legální – práva na soundtrack totiž vlastní sama Bethesda. Vstupenky na datum 16. listopadu budou každopádně k rezervaci na serveru Ticketmaster, kde se však žádné další detaily neobjevují. Jejich cena by se měla pohybovat mezi 26,5 a 76,5 librami, tedy zhruba mezi 850 a 2500 korunami. Samotná speciální edice hry pak vyjde 28. října a bližší detaily o té se můžete dočíst například v našem oznámení. Stejně tak si skrze naše aktuality můžete připomenout nešťastnou situaci tu, že se na PS4 hra neobjeví s modifikacemi, což je aféra delšího trvání a netýká se pouze Skyrimu.

Každopádně co se samotného koncertu týče, tak tam si pravděpodobně budeme muset počkat na nějakou další oficiální zprávu ze strany Bethesdy či jiného spolupořadatele koncertu. Do té doby nám nezbývá než tápat nad tím, co tím kdo myslí a proč z přípravy takovéto akce vynechal i samotného dvorního skladatele.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama