Sniper: GW3 láká na nový otevřený svět
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sniper: GW3 láká na nový otevřený svět

Sniper: GW3 láká na nový otevřený svět

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 10. 2016 11:27 2
Reklama

Sniper Elite 4 od britského studia Rebellion není jedinou odstřelovačskou hrou, která míří na trh. Do Itálie druhé světové války se vypravíme až v polovině února. Už koncem ledna ale dorazí na trh Sniper: Ghost Warrior 3 od polských vývojářů z CI Games. Ti se pochlubili při příležitosti TwitchConu novým trailerem.

Minutová upoutávka předvádí trochu jinou sniperskou rutinu, než jsme zvyklí u konkurenční série. O to zajímavější ale bude přímý souboj těchto dvou rivalů. Obě hry navíc vycházejí shodně na PC, PS4 i Xboxu One. Novinku od polského studia dříve známého jako City Interactive pohání CryEngine a má jít o nový start pro celou značku. Zatímco předchozí díly byly spíše lineární, pokračování bude zasazené do otevřeného světa.

Právě na něj se nové video zaměřuje a dokládá, že ve hře nebudou chybět ani ovladatelné dopravní prostředky. Zdá se, že mapa bude patřičně rozmanitá a hra samotná se podobně jako konkurenční série nebude ani zdaleka omezovat jen na odstřelování z bezpečné vzdálenosti, ale i mnohem přímočařejší a kontaktnější akci. Autoři lákají hráče, že se budou muset přizpůsobovat a kombinovat všechny hlavní sklilly - sniper, ghost i warrior. Název tak není jen jméno, ale má definovat podstatu hry.

“I zkušený sniper může minout, vítr může být příliš silný a když se nepřátelé dostanou až k vám, musíte se změnit na válečníka, abyste zaútočili, anebo se zkusit proplížit pryč,” popsal GameSpotu principy titulu designér Tomasz Pruski v rozhovoru na Gamescomu. Hraní podle něj není o tom, že prostě sedíte na místě a 20 minut jen mačkáte spoušť.

Osobně jsem nejvíc zvědavý právě na to, která z her si lépe povede v té nesniperské části, která mnohdy bývá Achillovou patou těchto titulů. Samotní autoři tvrdí, že toto je konečně Sniper: Ghost Warrior s produkcí AAA hry. Hra je docela odvážně zasazená do Gruzie a hráč se chopí vysloužilého mariňáka jménem Jonathan North, který musí zamezit rozpoutání další studené války. Díky otevřenému světu má hra nabídnout mnoho vedlejších aktivit a misí. Vývojáři chtějí novinkou oslovit zkušené veterány série i nováčky.

CI Games považují sérii Sniper: Ghost Warrior s více než 5,5 miliony prodaných kopií za svou nejúspěšnější značku. Hra byla oznámena už v prosinci 2014 a poprvé se předvedla loni na E3. Třetí díl má podle autorů výrazně vyšší rozpočet než jeho předchůdci. Kreativním šéfem je válečný veterán Paul B. Robinson.

Studio CI Games vzniklo ve Varšavě v roce 2002 a od té doby se pěkně rozrostlo do dalších měst i zemí. Na kontě má kromě série Sniper: Ghost Warrior třeba také Lords of the Fallen (ve spolupráci s Deck13 Interactive) a nepříliš povedenou střílečku z druhé světové války Enemy Front.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama