Noční mise v nových záběrech z Wildlands
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Noční mise v nových záběrech z Wildlands

Noční mise v nových záběrech z Wildlands

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 10. 2016 08:57
Reklama

Ghost Recon Wildlands vychází až příští rok a proto zatím Ubisoft informace o hře pečlivě dávkuje a do své kuchyně nás příliš nahlédnout nenechává. Jarda si hru po své zkušenosti z letošní E3 pochvaloval a jakkoli je snadné šmahem hru odsoudit jako „další Division“, možná se tentokrát skutečně dočkáme taktické akce toho správného střihu.

Přesvědčit by vás o tom mohlo i 12 minut zcela nových záběrů přímo ze hry s komentářem hlavního designera Dominica Butlera. Čtyřčlenný tým se v něm vydává do základny zločineckého kartelu Santa Blanca unést jednu z prominentních postav této organizace. Tutéž misi autoři předváděli už na E3, tentokrát se ale výrazně změnil přístup. Pod rouškou tmy jsou nám prezentovány stealth prvky a kooperativní taktika. Hra naprosto očividně sází na obří rozlohu mapy, která by ale neměla být jen samoúčelným prostředkem k ohromení hráče, jako je tomu například v případě Just Cause 3, naopak má poskytovat dost příležitostí k volbě postupu.

Tři ze členů týmu vyskočí padákem z vrtulníku a zahájí svůj postup k nepřátelskému ležení, čtvrtý člen pak přistane a následuje je. Hra se má pyšnit dynamickým systémem počasí, který bude ovlivňovat chování nepřátel a taková deštivá noc je pak ideálním dějištěm tajné akce. Hru můžete hrát jak s kamarády, tak za pomoci AI spolubojovníků. V případě počítačem ovládaných druhů vám určitě přijde vhod mechanismus synchronizované střelby, kdy rozdáte parťákům cíle a následně je tiše naráz odpravíte.

Zajímavá je i možnost využití různých způsobů nepozorovaného vniknutí do základny. Místo běžného plížení můžete například využít nenápadný zásobovací náklaďák. Vývojáři kladou důraz na využívání široké plejády nástrojů včetně výbušnin či pastí, aby si zajistili prostor k rychlému úniku, kdyby se něco zvrtlo. Je otázkou, zda se jim podaří přimět hráče skutečně Wildlands prožívat tímto způsobem, nebo zda se hra zvrhne v obyčejnou střílečku, k čemuž bohužel došlo v případě Division. Wildlands však svými taktickými možnostmi působí o něco propracovaněji, využívání dronů pro průzkum terénu a opatrné ostřelování osamělých cílů tu zjevně bude naprosto platným herním stylem.

Ve videu padne i několik pozoruhodných čísel. Těšit se můžeme na 60 vozidel a 50 druhů zbraní s širokými možnostmi různých úprav. Pro své postavy můžete zvolit oblečení, podobu a dokonce i pohlaví. Co se rozměrů mapy týče, měla by být větší a členitější, než tomu bylo v případě závodní hry The Crew. Hra vychází 7. března na PC a současné konzole. Těšíte se na ni, nebo k ní přistupujete obezřetně?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama