Na konci sezóny příběh Hitmana teprve začíná
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na konci sezóny příběh Hitmana teprve začíná

Na konci sezóny příběh Hitmana teprve začíná

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 10. 2016 10:38 1
Reklama

První sezóna epizodického Hitmana se pomalu blíží k závěru, ale tím ani zdaleka příběh nekončí. Právě naopak. S finální epizodou se scénář teprve začne rozjíždět, tvrdí dánské studiu IO Interactive.

Jak už jsme několikrát psali, první sezóna Hitmana vyvrcholí ještě letos. Poslední epizoda nás zavede do Japonska. Už začátkem srpna ale autoři prozradili, že plánuji nejen druhou, ale i třetí sezónu. Disková verze, která obsáhne prvních šest epizod první sezóny, přitom dorazí na trh v lednu. Mnozí hráči, kteří nefandí epizodickému obsahu, ji už netrpělivě vyhlížejí. Zřejmě bychom ale neměli podlehnout iluzi, že tím se uzavře scénář hry.

Scénárista Michael Vogt v rozhovoru pro GameSpot prozradil, že příběh se teprve rozjíždí, když první sezóna skončí. Cílem autorů bylo vybudovat skutečně ambiciózní zápletku, která se rozprostírá přes několik sezón, říká Vogt. “Ve starších hrách byly vaše cíle těmi nejzajímavějšími postavami. Ale pak jste je zabili a přesunuli se k dalšímu cíli. Tentokrát jsme chtěli vytvořit mnohem větší obsazení hlavními postavami, které přežijí mnohem déle,” líčí Vogt.

Příběh je pořád podle něj na samém začátku. První sezónu Vogt přirovnání k prvnímu aktu celovečerního filmu. Známe všechny postavy i to, co je v sázce. Ale scénář teprve nabírá na obrátkách. Na konci první sezóny se zápletka plně rozvine, nicméně hráči nemají cítit pocit prázdnoty z neuzavřeného vyprávění.

Když Vogt dostal otázku, proč příběh působí spíš jako dekorace na pozadí oproti plnohodnotné zápletce, vysvětlil, že to byl záměr IO Interactive. Přinejmenším první půlka sezóny měla budit dojem, že hráč v kůži holohlavého zabijáka plní své běžné úkoly. Agent 47 prostě cestuje po světě a zabíjí důležité cíle, je to pro něho svým způsobem rutina, kterou chtěli autoři fanouškům předvést. Jste nejlepší zabiják na světě a tohle je váš denní chleba.

S příběhem úzce souvisí prolog, který se odehrává v minulosti. Pak podle Vogta ustoupí hlavní zápletka do pozadí a probleskuje hlavně v cut scénách, kde nám autoři představují hlavní postavy. Na závěr první sezóny scénárista slibuje, že se vše zase pěkně propojí. Tahle fúze začala už Coloradu a od té chvíle budou mise a hlavní příběh úzce provázány.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama