Final Fantasy XV bude na XO umět HDR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Final Fantasy XV bude na XO umět HDR

Final Fantasy XV bude na XO umět HDR

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 10. 2016 15:01 4
Reklama

Po drobném odkladu vyjde Final Fantasy XV až 29. listopadu, dorazí však v technicky velmi vyspělé formě a může za to snad právě i onen čas navíc. Hra tak bude od prvního dne podporovat PS4 Pro (byť zde nejsou konkrétní specifika známá) a dnes se také od Phila Spencera dozvídáme i to, že na Xbox One S bude hra rovněž okamžitě s vydáním podporovat i HDR.

O výhodách technologie High Dynamic Range jsme blíže psali ve článku o přínosech PS4 Pro, teď už si jen připomeňme, že se jedná o technologii přinášející jasnější barvy i živější obraz. Ovšem pouze na obrazovkách, jež tuto podporou této technologie disponují. Co se konzolí týče, tak tam HDR umí díky novému firmwaru stávající PS4 a bude tomu tak i u PS4 Pro, v případě konkurence je podpora HDR přítomná pouze u Xbox One S a pochopitelně i u plánované silnější verze konzole, jež vyjde až ke konci příštího roku.

Oznámení přišlo poněkud nečekaně skrze Twitter právě Phila Spencera, na tom stejném místě pak lze narazit také na reakci na fanouška ptajícího se na podporu HDR u stávajících her. K tomu Spencer dodává, že něco takového je spíše nepravděpodobné, protože by světy her často potřebovaly opětovnou návštěvu grafiků. Tím pádem tedy lze spíše očekávat, že to bude považováno za vzácnost. Ne však u novinek – nedávno jsme tak kupříkladu psali o Deus Ex: Mankind Divided, dalšími zástupci her podporujících HDR pak jsou ještě Gears of War 4 (byť jen na Xbox One S) a Forza Horizon 3.

Na přesnou podobu a dopad HDR v případě FFXV si ale počkáme až na listopad, tehdy také uvidíme v akci částečně otevřený svět a kdoví, možná se časem dočkají i hráči na PC. Jedno je však jisté již nyní – Final Fantasy XV bude bez pochyby velkou záležitostí a hrou, kterou již nyní netrpělivě vyhlíží početná hráčská základna série.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama