PC verze Mafie běží v uzamčených 30 FPS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PC verze Mafie běží v uzamčených 30 FPS

PC verze Mafie běží v uzamčených 30 FPS

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 10. 2016 08:14 52
Reklama

Mafia 3 je od půlnoci venku a celá řada z vás už určitě hraje. Ještě před vydáním hry se však objevila kontroverzní zpráva, která rozhodně nepotěšila komunitu hráčů na PC. Podle informací, které přinesl server PC Gamer, je totiž framerate ve verzi pro osobní počítače uzamčen na 30 FPS.

Redaktor PC Gameru o situaci informoval během včerejšího odpoledne, kdy obdržel recenzní kopii hry. Přestože Mafii hraje na více než dostačující sestavě, framerate se nedostane přes 30 snímků za vteřinu. Nejnovější ovladače od Nvidie ničemu nepomohly, stejně tak snížení rozlišení a detailů. Naštěstí celou situaci vysvětlili sami vývojáři prohlášením na svém webu.

Ti uvádějí, že jejich primární snahou bylo přinést konzistentní výkon na všech platformách, nyní tedy hra běží ve 30 FPS. Momentálně autoři pracují na PC updatu, který umožní vyšší snímkovou frekvenci. Navíc na něj hráči nebudou muset dlouho čekat, už nyní jej vývojáři testují ve studiu. Hra nabídne tři možnosti nastavení FPS, kromě 30 a 60 snímků lze nastavit i neomezenou variantu. Pokud testování nepřinese neočekávané potíže, mohl by update být k dispozici už o víkendu. O novinkách budou vývojáři komunitu včas informovat.

Kromě framerate se objevilo několik zpráv o dalších potížích, které Mafia 3 na PC má. Uživatelé, kteří hrají na monitorech s poměrem stran 21:9, hlásí, že hra řádně nefunguje v odpovídajících rozlišeních, tedy 2560x1080 a 3440x1440. Část scény je údajně vždy uříznuta, kvůli čemuž je titul prakticky nehratelný. Někteří hráči také poukazují na občasnou desynchronizaci zvuku a pády hry v určitých scénách. Jaké zkušenosti z hraní zatím máte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama