Ubisoft se rozešel s autory Heroes 7
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft se rozešel s autory Heroes 7

Ubisoft se rozešel s autory Heroes 7

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 10. 2016 07:57 8
Reklama

Společnost Ubisoft, která vlastní práva na značku Might and Magic i Heroes, oznámila, že přerušila spolupráci s německý studiem Limbic Entertainment. To mělo na svědomí poslední díly z této ságy a se sérií jsme si jej spojovali přibližně od roku 2012.

V roce 2011 vyšla strategie Might & Magic Heroes VI. Tu měl na svědomí především maďarský tým Black Hole Entertainment, ale studia Limbic Entertainment a Virtuos se posléze podílela na updatech a rozšířeních pro hru. V roce 2014 pak němečtí vývojáři přišli s Might & Magic X: Legacy a loni v září vyslali na trh Might & Magic Heroes VII. I tato etapa v historii značky ale končí, jak se zdá.

S koncem partnerství se uzavírá i další podpora Might & Magic Heroes VII. Důvody, které vedly k tomu, že se po čtyřech letech obě strany rozcházejí, nejsou veřejně známé, nicméně Ubisoft alespoň v příspěvku na blogu na rozloučenou poděkoval celému týmu za jeho úsilí a popřál mu hodně štěstí v další práci.

V tuto chvíli není jasné ani to, jakým směrem se vydají vývojáři z Limbic Entertainment. Snad pro ně nebude konec spolupráce s Ubisoftem likvidační. Tým zaměstnává asi 50 lidí a funguje od roku 2002. Ubisoft prozatím neoznámil ani to, co bude se sérií, respektive oběma jejími větvemi dále, nebo kdo by se jich měl ujmout po Limbicu.

V minulosti už na značkách Might and Magic a Heroes of Might and Magic pracovala studia New World Computing, Arkane nebo Nival Interactive. Obě série také prošly rukou několika vydavatelům. Od New World Computing se stěhovaly k 3DO a následně ke stávajícímu Ubisoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama