Sony láká reklamou na VR verzi Battlefrontu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony láká reklamou na VR verzi Battlefrontu

Sony láká reklamou na VR verzi Battlefrontu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 10. 2016 11:19 4
Reklama

Půlminutová upoutávka od Sony připomíná blížící se vydání spin-offu Rogue One: X-wing VR Mission pro Star Wars Battlefront a PlayStation VR. Jde o reklamu v podobném duchu, kterým japonský výrobce upozorňoval sváteční hráče masivní marketingovou kampaní na loňský příchod původní hry.

VR mise pro Battlefront vyjde ještě letos před Vánoci a všichni majitelé původní hry na PS4 a PS VR se mohou těšit, že tento přídavek obdrží zcela zdarma. Podmínkou není ani season pass k Battlefrontu. Mise, která hráče usadí do kokpitu X-wingu, jak už její název ostatně napovídá, má být exkluzivní pouze pro PlayStation, ale nepřekvapilo by nás, kdyby se po vydání za čas ukázalo, že jde o exkluzivitu časově omezenou a dodatečně se dočkali i majitelé konkurenčních VR zařízení.

Za bonusovou misí stojí britské studio Criterion Games. Autoři Burnoutu pomáhali DICE už s původní hrou. Švédskému týmu odborníci na závodní hry asistovali se speeder biky, které osedláte v tutoriálu Battlefrontu. Rozšíření se inspirovalo filmem Rogue One: Star Wars Story, který přijde do kin v polovině prosince.

Rozhodně se shodneme s autory na tom, že letecké simulátory a vesmírné akce mají ve VR větší potenciál než jakékoli jiné tituly. Bude zajímavé sledovat, jak si chystaná novinka povede třeba v konkurenci Eve: Valkyrie. O jejím úspěchu ale určitě rozhodne i délka. Čekáme nějakou jednohubku, ale rádi bychom se nechali vyvést z omylu. Snad to nebude kratochvíle na pár minut, kterou pak jen budete oslňovat přátele, kteří k vám přijdou na návštěvu.

Už v polovině srpna jsme psali, že hráči usednou do kokpitu X-wingu a coby povstalečtí piloti se pustí do křížku i s monumentálním imperiálním Star Destroyerem. To je podle autorů situace, do které se žádný z pilotů rozhodně nechce dostat, ale obstát v této nerovné bitvě bude pro úspěch rebelů klíčové.

Producent hry James Svensson si na blogu pochval i technickou stránku svého počinu. Frostbite autorům umožnil udělat fantasticky vypadající hru a na celkovém dojmu se má podepsat rovněž ozvučení PlayStation VR. Vše údajně zní a vypadá tak dobře, že váš mozek uvěří tomu, že se to vše skutečně děje okolo vás. Vyvíjet na zcela novou technologii má ovšem podle Svenssona přirozeně i svá úskalí. VR není v jeho očích jen nový platforma, je to celé nové médium. Proto studio hodně zkouší, jak z této inovace vytěžit maximum.

Když už je řeč o Battlefrontu, za připomenutí stojí i informace, že třetí placené rozšíření Death Star je od tohoto týdne už k dispozici i těm, kteří neinvestovali do season passu a chtějí si jej koupit samostatně. Pro předplatitele vyšlo už 20. září. Po dvou týdnech exkluzivity je ale třeba na PS4 k dispozici sólo za 409 korun.

Chystaným filmem se inspirovala nejen VR mise, ale i čtvrté placené rozšíření nazvané Rogue One: Scari. I to by mělo vyjít ještě před Vánoci a hratelnou postavou ve čtvrté expanzi bude členka Aliance pro obnovu republiky Jyn Erso, kterou ve filmu Rogue One hraje Felicity Jones. (pozor, možný spoiler!) Ta má během Galaktické občanské války podle Czech Star Wars Wiki sehrát klíčovou roli při kradení plánů první Hvězdy smrti.

V DLC se objeví i Orson Krennic, který hájí opačnou stranu barikády, a ve filmu si tuto roli střihne Ben Mendelsohn. Rozšíření nás zavede na tropickou planetu Scarif. Film Rogue One: Star Wars Story má českou a slovenskou premiéru 15. prosince. Do amerických kin přijde o den později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama