Sniper: Ghost Warrior 3 je restartem celé série
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sniper: Ghost Warrior 3 je restartem celé série

Sniper: Ghost Warrior 3 je restartem celé série

David Plecháček

David Plecháček

10. 10. 2016 15:25
Reklama

O Sniper: Ghost Warrior 3 víme už od konce roku 2014, ale až před týdnem jsme se dozvěděli zase něco nového. Otevřené prostředí Gruzie by mělo tomuto typu akce svědčit, ale k tomu, aby hra nezapadla, to samozřejmě nestačí. I o tom mluvil Marek Tyminski, výkonný ředitel CI Games, v rozhovoru pro MCV UK.

„Sniper: Ghost Warrior bývalo budgetovou sérií, ale tentokrát chceme vytvořit AAA hru za plnou cenu,“ popisuje Tyminski své ambice a zároveň dodává, že se tak prakticky bude jednat o znovuzaložení stávající IP. „Začali jsme od čistého papíru. V Ghost Warrior 3 je toho tolik nového. Je toho tolik, že bychom skoro až mohli změnit název. Ale to nechceme, protože máme miliony fanoušků, kteří předchozí díly hráli,“ říká.

Samotný vývoj nebyl jednoduchý. Hra byla několikrát interně odložena. Původně měla vyjít už v první polovině letošního roku, Tyminski ale jedním dechem dodává, že nikdy ve studiu nechtěli sdělit závazné datum vydání, ne dříve, než hra bude definitivně hotová. Vždy sice existoval nějaký termín, do kterého by se všechno mělo stihnout, ale rozhodli se raději celou hru posunout, aby byla stoprocentní. Tyminski k tomu říká: „Myslím, že takhle je to lepší. Na konci musí být všechno plynulé, hráči nesmí zaznamenávat žádné propady frameratu, vše musí být podřízené tomu, aby hráči, kteří si hru koupí, od ní odcházeli spokojení.“

Podle všeho je Sniper: Ghost Warrior 3 dosud největší hrou studia. Nenechte se zmást, i přes název není jenom o odstřelování. Ředitel CI Games přímo tvrdí, že takhle velká sniperská hra ještě nikdy nevznikla, a že dalece přesahuje to, co si pod tímto žánrem představujeme - tím pádem by měla oslovit i mnohem větší publikum. Tyminski by Ghost Warrior popsal jako „odstřelovací fantasy“, neboť se jedná o hru, v níž vaše rozhodnutí a váš vliv může v tamním světě vyvolat velké změny. I to by mělo novinku od CI Games odlišit od konkurence.

„Můžete hrát jako odstřelovač, můžete hrát jako bojovník, který na to jde zpříma, můžete ale postupovat i potichu. To dává hráčům mnohem větší svobodu a mnohem více možností voleb,“ přiznává Tyminski.

V CI Games na hře pracuje přibližně sto lidí, ale když bylo nejvíce potřeba, jejich počet, spolu s partnery a outsourcovanou prací, dosahoval až ke třem stům. V Polsku tak zahájili cestu, po níž chtějí dokráčet až mezi největší vývojáře/vydavatele. K tomu jim kromě Sniper: Ghost Warrior, do kterého vkládají velké očekávání, pomůže i značka Lords of the Fallen, která se dočká pokračování.

Ghost Warrior 3 si zahrál Zdeněk už na loňské E3, přičemž si zde můžete přečíst jeho dojmy. Další várku informací si pak můžete přečíst v Jirkově novince z minulého týdne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama