Další Call of Duty může zamířit do Vietnamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další Call of Duty může zamířit do Vietnamu

Další Call of Duty může zamířit do Vietnamu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

15. 10. 2016 13:53 13
Reklama

Každodenní životy jsou standardně naplněné řadou jistot a nejinak je tomu i v případě videoher – jednou takovou typickou je pro nás například to, že i příští rok k nám dorazí další díl série Call of Duty. Jedinou neznámou tak je vlastně otázka zasazení. A jelikož na oznámení hry si ještě budeme muset chvíli počkat, tak se zatím můžeme zabývat tak akorát nejrůznějšími spekulacemi.

Ty aktuálně našeptávají tomu, že se v rámci příštího zakončení dalšího tříletého vývojového cyklu tým Sledgehammer Games podívá zpět do minulosti. Tvůrci však zřejmě nepůjdou až tak daleko jako konkurenční Battlefield 1 a zahnízdí se ve Vietnamu. Což by mohlo být na jednu stranu poněkud překvapivé, neboť tento konflikt je pro část americké veřejnosti ještě aktuální a takové rozhodnutí nemusí korespondovat s dnes tak tradiční korektností, nicméně nechme se překvapit – toto by přeci jen mohlo být zajímavější než ono konstantní směřování do budoucnosti. A že si ostatně i samotné publikum žádá drobnou změnu, tak tomu již nasvědčuje například to, jakým způsobem hráči přijali oznámeníInfinite Warfare ve srovnání s Battlefieldem 1.

Přenos konfliktu a série do Vietnamu by mohl autorům i samotné značce vlít novou krev do žil – minulé oznámení se zcela nevyvedlo a pokud si již Activision s předstihem udělal průzkum trhu a opravdu již začal vyvíjet hru zasazenou do minulosti (byť jen nedávné), tak se možná skutečně můžeme nač těšit. A že by tomu tak skutečně molo být, tomu již může našeptávat samotná minulost studia.

To již dříve Activision oslovil s žádostí, ať vyšle sérii odlišným směrem. Tehdy také začala vznikat third person akce zasazená do Vietnamu a ta se měla jmenovat Call of Duty: Fog of War. Z tohoto titulu také pochází výše přiložený poutací artwork. Vývoj před několika lety odstartoval, nicméně následně došlo k jeho pozastavení a pozornost týmu se přesunula do jiné éry a především k týmu Infinity Ward, od kterého se tehdy odštěpila část vývojářů a založila Respawn Entertainment (Titanfall). Projekt byl následně zcela zrušen, nicméně takto načerpané zkušenosti napovídají tomu, že by na aktuálních zprávách z neoficiálních zdrojů přeci jen mohlo být něco málo pravdy.

Nic bližšího však bohužel zatím nevíme a stejně tak dobře se může jednat o prostou kachnu, nicméně je to právě historie studia, co nahrává do karet spekulacím pocházejícím ze španělského IGN. Inu, uvidíme, vy se s námi určitě v diskuzi podělte, co byste vůbec na takovýto návrat do nedávné historie řekli vy – je toto ono očekávané oživení série, nebo jste naopak rádi za moderní zasazení Infinite Warfare?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama