Sniper: Ghost Warrior 3 se znovu odkládá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sniper: Ghost Warrior 3 se znovu odkládá

Sniper: Ghost Warrior 3 se znovu odkládá

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 10. 2016 08:40
Reklama

V redakci jsme se těšili na přímý střet dvou odstřelovačských sérií. Sniper Elite 4 od Rebellion Developments zasazený do kulis fašistické Itálie vychází 14. února. Sniper: Ghost Warrior 3 od polského studia CI Games měl vyjít dokonce už 27. ledna. Ale bohužel se tak nestane. Byl odložen.

Varšavský tým CI Games oznámil, že hra vyjde až 4. dubna. Jeho autoři potřebují jednoduše více času. Původně přitom měla ambiciózní novinka, kterou se autoři definitivně chtějí vymanit z budgetové škatulky, vyjít ještě letos. Naposledy byl Sniper: Ghost Warrior 3 odložen v červnu.

Cílem je i tentokrát - jak jinak - snaha vybrousit a optimalizovat hru, která vyjde současně na PC, PS4 i Xboxu One. CI Games se podle svých slov dočkali výborné zpětné vazby, když hru nechali vyzkoušet novináře, streamery a fanoušky. Chtějí ale, aby byl výsledek ještě lepší a mohli jejich postřehy zohlednit. “Děláme ambiciózní hru a naneštěstí potřebujeme pár měsíců navíc, abychom se ujistili, že dostojí očekáváním fanoušků,” prohlásil šéf studia Marek Tymiński.

“Naším cílem je ujistit se, že Sniper: Ghost Warrior 3 běží hladce na všech platformách a ještě nám zbývá udělat nějakou důležitou práci na optimalizaci hry. Je to náš největší projekt, na kterém jsme kdy pracovali,” vysvětluje Tymiński s tím, že celý tým dělá maximu, aby výsledek stál za to. Závěrem dodal, že pevně doufá, že všichni pochopí toto rozhodnutí a počkají o něco déle na výsledek. Znovu přitom padl slib, že má novinka redefinovat nejen tuto IP, ale celý sniperský žánr. Jde o nový začátek pro značku a zásadní milník pro celé studio.

Sniper: Ghost Warrior 3 vypráví příběh bratrství, víry a zrady v zemi nasáklé krví občanské války. Hráči se chopí amerického snipera Jonathana Northa, který se ocitne v severní Gruzii poblíž ruských hranic. Má oficiální pověření, ale i vlastní agendu - najít svého bratra. Čeká nás prozkoumávání velkého otevřeného světa s dynamickým počasím a denním a nočním cyklem. Můžeme se podle autorů těšit na to, že střídání dne a noci i počasí bude mít vliv na naši hru a rozhodnutí, která učiníme.

Samozřejmostí je bohatý zbraňový arzenál s možností úprav. Nechybějí ani ovladatelné dopravní prostředky nebo dron. CI Games lákají, že si hru užijeme v kůži klasického snipera, neviditelného zabijáka, který se plíží ve stínech, i válečníka, který jde přímo do akce.

Jak už jsme psali dříve, samotní autoři tvrdí, že toto je konečně Sniper: Ghost Warrior s produkcí AAA hry. Jonathan North musí zamezit rozpoutání další studené války. Díky otevřenému světu má hra nabídnout mnoho vedlejších aktivit a misí. Vývojáři chtějí novinkou oslovit zkušené veterány série i nováčky.

CI Games považují sérii Sniper: Ghost Warrior s více než 5,5 miliony prodaných kopií za svou nejúspěšnější značku. Hra byla oznámena už v prosinci 2014 a poprvé se předvedla loni na E3. Třetí díl má podle autorů výrazně vyšší rozpočet než jeho předchůdci. Kreativním šéfem je válečný veterán Paul B. Robinson.

Studio CI Games vzniklo ve Varšavě v roce 2002 a od té doby se pěkně rozrostlo do dalších měst i zemí. Na kontě má kromě série Sniper: Ghost Warrior třeba také Lords of the Fallen (ve spolupráci s Deck13 Interactive) a nepříliš povedenou střílečku z druhé světové války Enemy Front.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama