Nové záběry z RE7 v krátkých teaserech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové záběry z RE7 v krátkých teaserech

Nové záběry z RE7 v krátkých teaserech

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 10. 2016 07:40 1
Reklama

Capcom se zjevně rozhodl, že nám nové záběry bude servírovat hezky po lžičkách, abychom se hned tak nepřejedli a těšili se, co uvidíme příště. Stejně jako minulý týden se nyní na internetu objevila dvě nová krátká videa, která ukazují další prvky hratelnosti.

První teaser s názvem Recorder má na YouTube výstižný popisek „Udělej si při hraní Resident Evil 7 čas na ukládání, nikdy nevíš, co číhá ve stínech. Pouhých 40 vteřin dlouhé video pak ukazuje záběry na stařičký kazeťák, který bude v tomto díle sloužit k ukládání pozic a nahradí tak psací stroje ze starých Resident Evilů. Místnost, ve které se přehrávač nachází, tedy jakási prádelna, vypadá jako kousek bezpečí ve všem tom děsu kolem a nalézt v ní můžeme například i starý dobrý Item Box, tedy bednu, kde si můžete uschovat přebytečné předměty, které už se nevejdou do inventáře. Zároveň se tu však nachází i telefon, který nám určitě předá další záhadné poselství.

Popis druhého videa s názvem Stock Up nás upozorňuje na celou řadu situací, ve kterých se vám bude hodit věrný nůž. Abych byl upřímný, fakt, že dřevěnou bednu lze rozbít jedním úderem nože na kusy, mě mírně rozladil. V tak syrové a realisticky působící hře bych si uměl představit lepší řešení, to si vývojáři nemohli dát trochu práce a nechat hráče víko krabice nožem vypáčit? Tohle totiž opravdu působí jako výlet zpět do 90. let. Kromě drcení beden se ale nůž dle videa bude hodit i na jiné činnosti, například přeřezávání lepicí pásky, bránící v přístupu do rozvodné skříně.

Resident Evil 7 vychází 24. ledna příštího roku pro PS4, Xbox One a PC. Zároveň nabídne plnou podporu PlayStation VR, na kterém si již nyní mohou šťastní majitelé vyzkoušet krátké demo Kitchen. Sedmý díl se bude odehrávat na strašidelné usedlosti, patřící zvrácené  Bakerovic rodině, která se podle všeho příliš neštítí kanibalismu, a jsme zvědavi, jak se tento příběh podaří napojit na zbytek série. V roli mladého muže jménem Ethan budete pátrat po své zmizelé manželce, nemusíte se však bát, že byste po vzoru jiných moderních hororů byli úplně bezbranní. Ethan má mít k dispozici poměrně širokou paletu zbraní včetně plamenometu či motorové pily. Podtitul hry, tedy Biohazard, poukazuje na návrat ke kořenům celé série. Vývojáři slibují, že i přes mnoho svěžích prvků a některé zásadní změny ve hře stále nalezneme pravou atmosféru a všechny oblíbené vlastnosti dvacetileté série.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama