My Summer Car je o stavbě auta a pití piva
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka My Summer Car je o stavbě auta a pití piva

My Summer Car je o stavbě auta a pití piva

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

23. 10. 2016 15:00 4
Reklama

První auto je svým způsobem něco jako první láska – pravděpodobně zrezaví a dojde také hořkého konce, stále se však jedná o něco, na co budete dlouho vzpomínat a co vás zkrátka a dobře ledasčemu naučí. Právě onu zkušenost vám již zítra bude moci zprostředkovat unikátní hra My Summer Car. A když říkáme unikátní, tak tím myslíme opravdovou jedinečnost, jež nám ze všeho nejvíce připomíná filmové snímky Svéráz národního (rybo)lovu.

Jako základní premisa vám může posloužit to, že se hra odehrává ve Finsku, hlavní postava má velmi ráda pivo a auto je prostý nástroj určený k zabití svého majitele. V posledním jemnovaném aspektu navíc My Summer Car skutečně exceluje. Na začátku si totiž vyberete vůz, jenž vás bude doprovázet od pangejtu ke zrádnému kmeni stromu v otevřené a finskou přírodou inspirované krajině. Postupem času můžete své auto vylepšovat, opravovat a řeč dojde i na tolik oblíbený tuning, jenže tak jednoduché to zřejmě nebude. A pokud jste již někdy na internetu zahlédli cokoli ze série „možné jen v Rusku“, tak již můžete tušit, odkud vlastně vítr vane.

A jelikož je to hra simulační, tak ono opatření piva také není jen tak a světe div se, ono dojde i na vylučování.

Toto je ultimátní simulátor vidláka a kutila severu, který se ničeho nebojí a který se svého piva nevzdá, a to ani za volantem a dokonce ani tehdy, když už onen stroj šel tak řečeno na budku. A jelikož je to hra simulační, tak ono opatření piva také není jen tak a světe div se, ono dojde i na vylučování. Mezi další implementované prvky pak patří například štípání dříví, opilé NPC, fyzikální bugy a další těžko pochopitelné vychytávky.

Něco takového se zkrátka velmi těžko popisuje a nám tedy už nezbývá než vás poslat na Steam stránku hry, kde hra zítra dorazí do programy early access, na nádherný oficiální web (jehož zpracování nadále podtrhuje naprosto dokonalou nadsázku) a především na dvojici přiložených videí. V těch se lámanou angličtinou dozvíte, co to je vlastně za hotovou bizarnost a můžete se divit společně s námi.

Síla, co říkáte? Toto zkrátka snad ani nemůže být myšlené vážně a snad právě o to lákavější může tato hra také ve finále být. My Summer Car se naprosto zřejmě nesnaží zaujmout hutným vyprávěním (byť příběh hra prý mít bude), kdovíjakým realismem či propracovanou grafikou – zde jde mnohem více o do absurdnosti vyhnanou nadsázku, v níž jde jen o to přežít se svým vozem (a pokud možno také s lahváčem v ruce) ještě jeden den. Takže s chutí do toho, a pokud se své pivní lahve chopíte již zítra, tak se s námi určitě podělte o své dojmy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama