Pachter: Red Dead na PC bude, jako GTA V
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pachter: Red Dead na PC bude, jako GTA V

Pachter: Red Dead na PC bude, jako GTA V

David Plecháček

David Plecháček

24. 10. 2016 12:46 13
Reklama

Minulý týden byl na všelijaká oznámení divoký. Zasloužil se o to i Rockstar, který po několika teaserech představil Red Dead Redemption 2. Netrvalo to ani moc dlouho a hráči se začali obávat, zda jejich vytoužená hra zamíří i na PC, či zda bude jen na konzolích, tak jako tomu bylo naposled. Michael Pachter se přiklání k variantě první.

„Klíčová slova jsou právě teď. Pamatuji si na listopad 2011 - myslím - na oznámení GTA V, které bylo původně představeno jen na Xboxu 360 a PS3. Pak čekali až do června 2014, doslova dva a půl roku po prvním představení, aby řekli, že GTA V vyjde i na Xboxu One a PS4,“ říká Pachter. Ta samá situace pak následovala s PC, kde byl port na PC oznámen ještě o několik měsíců později a nakonec vyšel až v roce 2015.

Samozřejmě se nabízí argument, že se nejedná o sérii GTA nýbrž o sérii Red Dead, která má svůj původ jen na konzolích a která nikdy v minulosti na PC nevyšla, určitá paralela by zde ale mohla sedět taktéž. „V Rockstaru mají zkušenosti s tím, jak pomalu mají vypouštět informace o svých hrách, a ono to funguje. Hráči jsou poté po informacích dychtivější,“ říká světoznámý analytik.

Pachter tak chválí celou marketingovou kampaň a analogicky předvídá, kdy se dozvíme něco víc: „Oznámení přišlo v týdnu, kdy vychází Battlefield, trailer přišel zhruba týden před Titanfallem 2. Myslím, že něco dalšího ukážou v době, kdy bude vycházet Call of Duty, protože Rockstar chce dominovat, chce být v centru dění a být na titulních stranách.“

Má to něco do sebe - jak Pachter připomíná, místo toho, abychom se tu bavili o tom, jaký je Battlefield, jaký bude Titanfall nebo jak se povedla beta Call of Duty, horem pádem probíráme Red Dead a petici, která už čítá přes 40 tisíc podpisů. „Jsou vážně chytří, přesměrovali na sebe pohledy všech hráčů,“ dodává Pachter. Uvidíme, zda se jeho predikce potvrdí.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama