Prodeje Titanfallu 2 mohou být zklamáním
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje Titanfallu 2 mohou být zklamáním

Prodeje Titanfallu 2 mohou být zklamáním

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 10. 2016 17:38 29
Reklama

Titanfall 2 je ode dneška v prodeji a podle prvních hodnocení jde o skvělou hru. Ostatně, i náš Vojta už hraje a připravuje recenzi, na kterou se můžete v dohledné době těšit. Bohužel, podle analytiků nejsou prodejní vyhlídky hry zdaleka růžové.

Analytická firma Cowen and Company dnes vydala zprávu o předpokládaných prodejích Battlefieldu 1 a Titanfallu 2, dvou silných značek, které vedou letošní podzimní lineup společnosti EA. Zatímco v případě prvoválečného Battlefieldu došlo k navýšení předpokládaného objemu prodejů z 14 milionů kusů na 16,5 milionů, u Titanfallu 2 je situace přesně opačná. Firma Cowen and Company očekává, že se akce s obřími roboty prodá něco mezi pěti až šesti miliony kusy, v minulosti však analytici předvídali prodej devíti milionů.

Zpráva zároveň udává, že nižší prodeje nejsou dány kvalitou hry. Přestože Titanfall 2 může být špičkovým produktem, je velmi pravděpodobné, že mu uškodí nevhodně zvolené datum vydání. Podle analytiků se pokus vměstnat hru mezi Battlefield 1 a konkurenční Call od Duty: Infinite Warfare ze stáje Activision může velmi negativně projevit na zájmu zákazníků. Ačkoli snahou EA bylo nepochybně zatlačit tradičně extrémně úspěšné Call of Duty do pozadí, tímto krokem si mohla společnost spíše podříznout vlastní větev.

Zodpovědný ředitel EA v minulosti nicméně uvedl, že obě značky, jak Battlefield, tak Titanfall, míří na jinou cílovou skupinu a trh pro střílečky s důrazem na multiplayerovou složku je více než bohatý. Původní Titanfall, který vyšel pouze pro Xbox a PC, se podle zpráv vývojářů dostal do rukou 11 milionům hráčů. Toto číslo ale nereflektuje přesné prodeje.

Zatímco první Titanfall byl takřka ryze multiplayerovou akcí, pokračování již nabízí plnohodnotnou kampaň pro jednoho hráče. Ta je podle prvních zpráv svým rozsahem velmi podobná singleplayeru v Battlefield 1 a zabere vám zhruba 5-7 hodin v závislosti na zvolené obtížnosti a vašich schopnostech. Postaví vás do role Jacka Coopera, pěšáka, který sní o kariéře pilota jednoho z obřích Titánů. To se mu nakonec vyplní a spolu se svým novým robotickým kamarádem se pustí do boje proti organizaci IMC. Vývojáři však slibují, že nepůjde jen o bezmyšlenkovitou střílečku. V roli pilota budete muset využít i veškeré parkourové dovednosti, protože na vás čeká i nejedna zapeklitá platformingová pasáž. Hrajete už Titanfall 2? Jaké jsou vaše dosavadní dojmy? Svěřte se nám v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama