Stahujte obří mapu světa do Civilizace VI
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stahujte obří mapu světa do Civilizace VI

Stahujte obří mapu světa do Civilizace VI

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

30. 10. 2016 10:19 1
Reklama

Šestý díl strategické Civilizace je již venku a ačkoli ještě do hry oficiálně nedorazila podpora modifikací ve formě Workshopu na Steamu, tak i přesto se na poli úprav hry přeci jen něco děje. Řeč je momentálně o obří mapě, jejímž cílem není nic jiného, než snaha přenést do hry mapu světa, a to v co možná největším detailu.

Výsledkem je mapa skutečně obřích rozměrů (230x115, největší možná velikost, poté se již hra stává nestabilní) a něco, co vyžaduje opravdu silný hardware. A krom toho, že již samotné načítání může zabrat několik dlouhých minut, tak dokáže hostit až na 50 národů. To v praxi mimo jiné znamená, že již na začátku může odklepnutí tahu znamenat až dvě minuty čekání. Tato doba se navíc s odehranými tahy nadále zvětšuje a okolo pěti set tahů se tak čekání protahuje průměrně až na celé čtyři minuty. Na to konto nadále Gedemon, tvůrce této monstrozity, na fórech hry udává, že si tento drobek uzme klidně 6 GB videopaměti a je tedy záhodno předem snížit rozlišení textur.

Pokud tedy máte PC odpovídajících kvalit (Gedemon to testoval na sestavě s procesorem i7 4770K, 16 GB RAM a s grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 980 ti) a chcete si vyzkoušet ovládnutí světa na reálně vypadajícím mapovém podkladu, tak s chutí do toho. Jedná se však o ranou verzi mapy a nejsou tím pádem tedy ani vyloučeny neočekávané chyby. Modifikace Yet (not) Another Maps Pack (YnAMP) prý dokonce ani nemusí jít načíst, takže testovat se opravdu doporučuje pouze na vlastní riziko a ve vší trpělivosti. V případě zájmu pak můžete stahovat na výše uvedeném odkazu na fórech hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama