CoD pro Win10 a Steam rozdělí komunitu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CoD pro Win10 a Steam rozdělí komunitu

CoD pro Win10 a Steam rozdělí komunitu

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 11. 2016 08:16 15
Reklama

Pokud patříte k fanouškům série Call of Duty, dnes je váš radostný den. Letošní díl s podtitulem Infinite Warfare společně s remasterem prvního Modern Warfare dorazil na trh a řada z vás už možná hraje a užívá si vesmírné boje budoucnosti. Pokud si ale hru plánujete pořídit na PC, máme pro vás dost podstatnou informaci.

Call of Duty: Infinite Warfare si na PC můžete koupit ve dvou verzích. Buďto tradičně na Steamu, nebo přes Windows 10 Store. Problém je, že pokud si hru koupíte na druhé jmenované platformě, nebudete moci hrát se svými přáteli nebo kýmkoli jiným, kdo vlastní Steam verzi. To samé se vztahuje na Modern Warfare Remastered.

Tato informace pochází přímo od oficiální podpory společnosti Activision a ověřit si ji můžete na této stránce. To, že hra nepodporuje tradiční podobu cross-platform multiplayeru mezi PC a konzolemi, je pochopitelné, Call of Duty není značkou Microsoftu a nespadá do programu Play Anywhere. Že se však vývojáři z nějakého důvodu rozhodli rozštěpit tradičně otevřenou komunitu hráčů na PC, nedává smysl. Jediným vysvětlením by mohly být problémy s kompatibilitou Windows 10 verze s tou Steamovou, která podporuje Windows 7, jak informuje server PC Gamer.

 Je možné, že bude tento problém v budoucnu odstraněn, ale pokud si nyní chcete nové Call of Duty pořídit primárně kvůli multiplayeru, je nejspíš namístě zvážit spíše nákup na Steamu, který má tradičně mnohem větší uživatelskou základnu a budete tak mít jistotu, že režim pro více hráčů oplývá dostatečnou populací. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama