Video odhaluje principy RPG Tyranny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video odhaluje principy RPG Tyranny

Video odhaluje principy RPG Tyranny

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

6. 11. 2016 12:46 2
Reklama

Pouhé čtyři dny nás dělí od vydání zajímavě vypadajícího izometrického a taktického RPG Tyranny, jež mají na starosti mistři z týmu Obsidian Entertainment. Hra na PC, Mac a Linux dorazí již 10. listopadu a k vyzkoušení tohoto zasazením netradičního titulu tvůrci lákají krátkou sérií vývojářských videí. Dnes se můžeme podívat na třetí a poslední díl, v němž tvůrci popisují samotné herní mechaniky.

Aktuální video i řadu dalších nabízí YouTube kanál vydavatele Paradox Interactive, dnes si ovšem posvítíme na onen třetí vstup a tedy na pohled do samotné herní náplně. Jako první ve videu můžete zhlédnout game directora Briana Heinse, který nejprve shrnuje charakteristiky hry a nadále se s pár dalšími vývojáři pouští do detailnějšího popisu hry.

Jednotlivé charaktery se budou navzájem doplňovat a výběr postav tedy bude hrát velmi důležitou roli.

Dozvědět se tak můžete, že v případě Tyranny se jedná o klasické izometrické RPG založené na soubojích s partou spřátelených postav. Souboje samotné dostávají taktický rozměr tím, že potyčky lze kdykoli pozastavit a rozdat další příkazy. Stejně tak ale budete moci svěřit své druhy umělé inteligenci a věnovat se pouze jediné postavě. Tak jako tak se ale jednotlivé charaktery budou navzájem doplňovat a výběr postav tedy bude hrát velmi důležitou roli.

A jelikož zde mluvíme o zástupci žánru fantasy, tak v centru dění bude i magie, jež na sebe v případě Tyranny vezme trochu netradiční roli. Veškerá kouzla ve hře totiž půjdou libovolně upravovat a hráči se tak dočkají jisté formy craftingu. Nutný je však pečlivý průzkum světa a objevování ukrytých artefaktů.

Tvůrci nadále ve videu zmiňují a slibují reaktivní svět, který v zásadě spočívá ve dvou věcech – ve zvyšování úrovně a v reakcích NPC. Z pohledu vývoje postavy se jedná o to, že jakékoli používané schopnosti automaticky znamenají jejich vylepšování a nedočkáte se tedy tradičního rozdělování bodů zkušeností. Co se reakcí okolních postav týče, tak Tyranny bude obsahovat systém reputace a okolní svět tak slibuje být nastaveným zrcadlem vlastních akcí hráče. To ve finále může kupříkladu znamenat i nové schopnosti, jež mohou být hlavním postavám propůjčeny nejrůznějšími frakcemi.

Tyranny tedy dorazí již za pár dní a pokud byste se rádi o hře dozvěděli ještě další detaily, tak onen YouTube kanál vydavatele nadále nabízí pohled na tvorbu světa a na mechaniky vytváření podmanivé vizuální stránky hry. Ta však nebude hrát prim – mnohem důležitější budou volby vytvářené ve světě, kde nic není černobílé a ve kterém se chopíte nepříliš kladné role soudce i kata zároveň.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama