Prodeje nového CoD o polovinu nižší než loni
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje nového CoD o polovinu nižší než loni

Prodeje nového CoD o polovinu nižší než loni

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 11. 2016 09:54 27
Reklama

První čísla o prodejích Call of Duty: Infinite Warfare pocházejí z Velké Británie a jsou hodně zajímavá. Novinka se v prvním týdnu prodávala o 48,4 procenta hůře než Call of Duty: Black Ops III z loňského roku. Obě hry přitom vstoupily na trh v listopadu a obě v pátek.

Jedním z faktorů je určitě skutečnost, že akce Black Ops III vycházela ještě i na PS3 a Xbox 360, což už pro Infinite Warfare neplatí. Ale i při porovnání jen prodejů na aktuálních konzolích činí propad 43,6 procenta. Vyplývá to z údajů společnosti GFK Chart-Track.

I přesto nové Call of Duty s předstihem vede žebříček nejprodávanějších her v Británii za uplynulý týden a předstihlo hity jako Battlefield 1, FIFA 17, The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition, Titanfall 2 a dokonce i velice populární Football Manager. Bez zajímavosti není ani skutečnost, že slabší prodeje Infinite Warfare stále stačily na druhý nejúspěšnější letošní britský launch. Lépe si vedla jen FIFA 17.

Activision očekával nižší prodeje s ohledem na skutečnost, že jde o novou subsérii, zatímco Black Ops III bylo návratem jedné z nejpopulárnějších větví Call of Duty. Tohle je ale skutečně velký rozdíl. Na nějaké závěry je ovšem ještě brzy, uvidíme, jak si povede hra po celém světě s odstupem několika týdnů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama