Eve Online je od dnešního dne „zdarma“
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Eve Online je od dnešního dne „zdarma“

Eve Online je od dnešního dne „zdarma“

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

15. 11. 2016 16:47 9
Reklama

V polovině příštího května to bude už dlouhých 14 let od doby, kdy bylo spuštěno MMO Eve Online, dnes se tato hra dočkala historického milníku. Poprvé za celou dobu od svého spuštění totiž nabízí značnou část obsahu zdarma, takže pokud jste po hře dříve pošilhávali, ale nechtěli jste se finančně vázat, máte možnost začít tenhle rozsáhlý vesmír zkoumat bez nutnosti plácat peněženkou o stůl.

Herní světy byly prostřednictvím dnes vydaného rozšíření Ascension rozděleny na dva tzv. Clone States. Jde o Alphu a Omegu s tím, že ta první je obří instancí pro hráče zdarma a je omezená výběrem konkrétních skill setů a možností jejich postupného vylepšování. Druhá – Omega – funguje jako doposud a je určena pro platící hráče, kteří mají, logicky, přístup ke kompletnímu obsahu.

Na druhou stranu ale vývojáři tvrdí, že hrát v Alphě neznamená nutně pociťovat nevýhodu. Alpha hráči se mohou zaměřit na skilly, vztahující se pouze k lodi, kterou si vyberete, a těch bude omezené množství. I tak však mohou „neplatiči“ být zdatnou konkurencí příslušníkům Omega států, jen nevyužijí maximální variabilitu hry. Sami lidé z CCP pak celou záležitost vysvětlují vcelku jednoduše: „Snažili jsme se dát vám možnost účastnit se jakékoliv aktivity v EVE Online, jen ne s maximální efektivitou.“

S očekávaným příchodem nových hráčů se pak vývojáři zaměřili také na to, jak jim hru co nejjednodušeji vysvětlit a zažehnout u nich zájem. Sami totiž přiznávají, že hra spoustu lidí odradí už jen kvůli tomu, jak je těžké se ji naučit, a proto ke slovu přichází příběhy. Stories, jak jim vývojáři říkají, vám představí jednotlivé frakce a vezmou vás do stále složitějších misí tak, abyste se mohli v klidu naučit základy a mohli se postupně zapojit do složitého světa hry.

Tento „tutoriál“ by měl zabrat přibližně 5-10 hodin a podle vize vývojářů přivede do hry hráče, kteří dosud nepřekonali bariéru povinných měsíčních poplatků. „Spoustu aktivních hráčů Eve má přátele, které by chtěli dostat do hry, ale sami asi cítí, že žádat takovou věc v návaznosti na poplatky, je možná až příliš,“ dodávají lidé z CCP. Nově proto věří, že z otázky – proč hrát Eve – se díky výše uvedeným zásahům stává spíše otázka – proč ne?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama