Respawn: Jen blázen by vydal TF mezi BF a CoD
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Respawn: Jen blázen by vydal TF mezi BF a CoD

Respawn: Jen blázen by vydal TF mezi BF a CoD

David Plecháček

David Plecháček

18. 11. 2016 11:32 9
Reklama

V minulosti jsme opakovaně psali, že Titanfall má svou budoucnost zabezpečenou i přes to, že by se druhému dílu zdaleka tak nedařilo, jak si v EA potažmo v Respawnu mysleli. Dle nového rozhovoru tvůrců s magazínem Rolling Stone to ale na tak růžový scénář nevypadá. Minimálně nás to vytrhlo ze skálopevné optimistické letargie.

A kdo jiný by o tom měl vědět více, než hlava Respawnu Vince Zampella. „(Budoucnost) prozatím neznáme. Hra byla, co se týče hodnocení kritiků, velikým úspěchem. Jsme opravdu rádi, že máme recenze, které se nesou v pozitivním duchu. Ale prodeje, na jejich hodnocení je ještě brzy,“ naznačuje stěžejní kámen úrazu.

A právě s prodeji souvisí i budoucnost celé série. Jak Zampella pro Rolling Stone říká, tvůrci mají spoustu nápadů, jakým směrem tamní svět a příběh posunout dál, a rádi by ho ve svých hrách odvyprávěli. „Myslím, že můžeme pevně věřit, že spoustu z toho ještě nějak odvyprávíme. EA by toho mohlo oznámit víc,“ dodal.

Rozhovoru se účastnil i zástupce vydavatele, Den Bennett z Electronic Arts, který slova Zampelly na jeho vyzvání okomentoval: „Už jsme v minulosti řekli, že jsme celé franšíze naklonění.“ Zampella jeho směrem údajně skoro až odsekl něco ve smyslu „ať už to sakra znamená cokoliv“, čímž veřejnosti naznačil, že jeho vztahy s vydavatelem nejsou tak optimální, jak se celou dobu zdálo.

Ostatně to nebyla jediná chvíle, kdy se rozhovor nesl v napjatém duchu. Bennett totiž v jednu chvíli opět odpovídal na dotaz, zda bylo moudré vydávat Titanfall 2 mezi Battlefield 1 a novým Call of Duty. Odpověď už jsme slyšeli milionkrát, netřeba jí opakovat, zato přímá reakce Zampelly za zaznamenání stojí. „Je to minimálně trochu zvláštní. Call of Duty: Infinite Warfare je od mého bývalého studia, které jsem vytvořil. A oni akorát lehce upravují mou starou hru, kterou jsem stvořil, v rámci celého brandu, který jsem taktéž stvořil. Je to jako když to všechno proti mně házíte. Ale OK, já s tím dokážu žít,“ dodal směrem k EA.

Pokračoval: „Kdyby ta otázka zněla: ‚Byl byste radši, kdybyste si hru vydal ve vlastním termínu?‘ odpověděl bych vám, že určitě byl. Nejsem blázen. V tomhle ohledu blázen opravdu nejsem. V jiných aspektech možná i jo, ale ne v tomto případě.“ V Respawnu zkrátka ze spolupráce s EA blahem neskáčou. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama