Kniha o  založení Overwatch je zrušena
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kniha o založení Overwatch je zrušena

Kniha o založení Overwatch je zrušena

David Plecháček

David Plecháček

21. 11. 2016 11:40
Reklama

Už půl roku se na výsluní týmových stříleček vyhřívá Overwatch. V pořadí čtvrtá velká značka Blizzardu se hrdě zařadila po bok Warcraftu, StarCraftu a Diabla, a i když se to člověku zvenčí nemusí zdát, přes jednoduchý koncept multiplayerové hry v sobě Owerwatch skrývá zajímavý příběh, který čeká na odvyprávění.

Jeho část může veřejnost znát z animovaných krátkých filmečků, které zdejší svět popisují z různých úhlů pohledu, ale jak vypadal před a především kolem tzv. Omnické krize, ve které se proti sobě postavili Omnici (lidmi vytvoření roboti) a narychlo zformovaná skupinka Overwatch pod vedením Gabriela Reyese a Jacka Morrisona, to měla popsat grafická novela "First Strike".

Jenže její vývoj byl zrušen. Blizzard to oznámil na svém blogu prostřednictvím samotného autora Michaela Chu. „Původní plány na sepsaní novely se datovaly už k počátkům samotného vývoje hry. Vznikly z touhy odvyprávět příběh z doby, kdy vznikala skupina Overwatch (přibližně 30 let před dobou, ve které se odehrává hra, pozn. red.)," píše Chu. Od prvního konceptu se celý tým autorů výrazně posunul, vymyslel spoustu vedlejších událostí a celé universum rozšířil do nebývalé velikosti.

„Jenže zatímco samotné jádro zůstalo, některé věci chceme změnit nebo rozšířit, v závislosti na tom, jak si představujeme první dny po založení Overwatch." Tým se rozhodl posunout příběh jiným směrem, a než aby celou novelu předělal, rozhodl se, že ji zruší. „Příběhy Gabriela Reyese, Jacka Morrisona a dalších musí počkat na jindy. Víme, že to je něco, co vás zajímá, a rozhodně máme v plánu vám příběhy někdy v budoucnu odvyprávět," dodává závěrem.

Jestli se můžeme těšit na videa, která se těšila popularitě, nebo zda se stále počítá s tištěnou verzí zmíněných událostí, to už se na blogu nepíše. V každém případě se nemusíme bát, že by Blizzard nechal ležet celé univerzum ladem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama