Inside se zbavilo ochrany Denuvo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Inside se zbavilo ochrany Denuvo

Inside se zbavilo ochrany Denuvo

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 11. 2016 10:04 12
Reklama

Navzdory tomu, že si vývojáři protipirátskou ochranu Denuvo pochvalují, seznam her, které ji využívají, se o jednu zkrátil. Z patch notes na Steamu vyplynulo, že nezávislé dánské studio Playdead ze své poslední hry tento systém odstranilo.

Jak si asi dokážete představit, hráči si tento krok v diskuzi chválí. Z DRM nejsou samozřejmě zdaleka tak nadšení jako vydavatelé. To je ten vzácný případ, kdy můžete fanoušky potěšit tím, že namísto toho, abyste do hry něco přidali, z ní něco naopak odeberete.

PC Gamer připomíná, že i když nejde o tak kontroverzní ochranou, jako byl třeba StarForce nebo SecuROM, jeho přítomnost stále většina hráčů bere jako něco negativního. I když ochrana není nepřemožitelná, stále platí, že si ji autoři vybírají díky tomu, jak dlouho dokáže pirátům odolávat.

Vývojáři se bohužel nepodělili o důvody, proč Denuvo už není součástí Inside. Je však možné, že důvodem je fakt, že se u Inside podařilo ochranu obejít. Splnila by tak svůj účel, kdy bránila kopírování bezprostředně po uvedení, a nyní už by byla víceméně zbytečná.

Inside je přitom momentálně na Stemau ve slevě, takže může jít o další způsob, jak trochu podpořit prodeje. Hru můžete koupit o čtvrtinu levněji než obvykle. Namísto 20 eur stojí jen 15, tedy asi 405 korun.

Denuvo jako takové se ale jinak těší u vydavatelů stále velké popularitě. Jen v poslední době ho využívají hry jako Battlefield 1, Titanfall 2, FIFA 17, Moto Racer 4, Football Manager 17, Dishonored 2 nebo Planet Coaster. Budou součástí i dalších her od Ubisoftu - Watch Dogs 2, Steep, For Honor, Ghost Recon Wildlands a South Park: The Fractured But Whole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama