Orel Eddie znovu létá a hraje Steep
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Orel Eddie znovu létá a hraje Steep

Orel Eddie znovu létá a hraje Steep

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 11. 2016 16:08
Reklama

Jestliže jste viděli životopisnou sportovní komedii Orel Eddie, která vstoupila do kin letos na jaře, určitě vám bude povědomé jméno Eddie Edwards. Pozoruhodný příběh obrýleného skokana na lyžích s nadváhou, který reprezentoval Velkou Británii na olympijských hrách v Calgary v roce 1988, patří mezi jeden z nejpamětihodnějších v dějích sportu. Film oživil popularitu někdejšího miláčka publika a toho se chytil Ubisoft, který si Eddieho vybral do své marketingové kampaně na hru Steep.

Autoři Steepu ze studia Ubisoft Annecy spolupracovali během vývoje s několika sportovními profesionály, lyžaři a závodníky. Švédka Matilda Rapaport naneštěstí zahynula při natáčení propagačního videa v Chile, když ji strhla lavina. Vydavatel se ale hvězdných sportovců nevzdal a nyní vsadil na těžký kalibr.

Milovaná legenda se znovu prolétla v akci nazvané Steep Challenge. Výzva obnášela hraní Steepu, konkrétně pasáž s wingsuitem, ve větrném tunelu. Vzhledem k okolnostem si nevedl Eddie úplně špatně, shodují se zahraniční média. Ostatně, podívejte se sami na video, nakonec skončil na druhém místě. “Bylo to fantastické, ale bylo by to jednodušší doma na gauči,” nechal se slyšet někdejší olympionik po svém výkonu.

Eddie řekl, že se nemohl dočkat, až si výzvu zkusí. “Miluji výzvu, ale tohle nebylo podobné ničemu, co jsem kdy zkoušel,” dodal. PR manažer Ubisoftu Tom Goldberger prohlásil, že když přišli s nápadem na hraní Steepu ve větrném tunelu, ihned věděli, že tu je jen jeden člověk, který mohl tento úkol zkusit. Pochválil Eddieho jako britskou ikonu a džentlmena, hlavně ale všechny ohromil tím, že výzvu dokončil, a to dokonce na medailové příčce.

Steep vychází už 2. prosince, tedy tento pátek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama