GTA IV se po letech dočkalo nového patche
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA IV se po letech dočkalo nového patche

GTA IV se po letech dočkalo nového patche

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 11. 2016 15:46 10
Reklama

Je těžké věřit tomu, že páté Grand Theft Auto je na trhu již tři roky. Ještě více zmatených pohledů do kalendáře ale vzbuzuje fakt, že od vydání GTA IV uplynulo už více než osm let. Pokud vám hra kdysi unikla, pátého dílu jste se již přejedli a kovbojská variace Red Dead Redemption se vás z důvodu hraní na PC netýká, možná si na příběh východoevropského imigranta Nika Bellice chcete zavzpomínat. A právě nyní je k tomu ideální příležitost.

GTA IV se totiž po dlouhých šesti letech dočkalo nového patche. Ten dosud poslední vyšel v květnu 2010. Novinka se sice vztahuje jen na PC verzi, ale právě ta měla kdysi ty největší potíže. Nejzásadnější změnou, kterou nový update přináší, je implementace podpory pro Windows 8, 8.1 a 10. Odstraněn byl také bug, který znemožňoval dokončení mise „Out of Commision“, pokud váš framerate přesáhl hodnotu 60 FPS.

Kromě toho patch řeší celou řadu dalších problémů, jako je nemožnost změny grafického nastavení na moderních kartách, potíže s mapou pod určitým rozlišením, bugy při scrollování v položce Brief nebo vadu indikátoru Resource Usage u grafických karet s více než 2GB VRAM. Těšit se také můžete na menší úpravy v celkové optimalizaci. Bohužel ani tento update nezbavil hru závislosti na službě Games for Windows Live. Od řady hráčů se také ozývají varování, že patch přináší své vlastní potíže. Řadí se mezi ně problémy se spuštěním hry, zmizení uložených pozic nebo nefunkčnost modifikací. Pokud se těchto potíží nebojíte, můžete si patch už nyní stáhnout na Steamu.

GTA IV znamenalo pro sérii razantní odklon od zavedeného stylu a představilo mnohem vážnější pojetí městské akce. Metropole Liberty City nabídla mnohem realističtější zpracování, část fanoušků ale nelibě nesla mnohem menší počet vedlejších aktivit v porovnání s předchozím dílem San Andreas. Komunitu rozdělil i názor na hlavního hrdinu, který skutečně nepatřil mezi ty nejsympatičtější osobnosti v sérii. Není bez zajímavosti, že se na dabingu hry podílel i známý český herec Karel Roden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama