Nové screeny a záběry z Resident Evil 7
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové screeny a záběry z Resident Evil 7

Nové screeny a záběry z Resident Evil 7

Pavel Makal

Pavel Makal

1. 12. 2016 09:37 1
Reklama

Kdybyste se nás zeptali, na jaké hry z počátku příštího roku se nejvíce těšíme, padly by určitě jména, jako je Nioh, For Honor nebo Gravity Rush 2. Pokud ale mohu mluvit za sebe, největší očekávání patří sedmému regulérnímu pokračování hororové série Resident Evil. Poté, co nás vývojáři každý týden lákali dvojici kratičkých videí, se nyní konečně můžeme na hru podívat trochu podrobněji.

Zahraniční média totiž dostala příležitost vyzkoušet si hru během pětihodinové hands-on prezentace. Závist stranou, důležité je, že informace, které z prezentace vzešly, jsou velice pozitivní. Pokud jste totiž až dosud pochybovali o slovech vývojářů, že sedmý díl je i přes změnu kamery návratem ke kořenům, měli byste svá očekávání přehodnotit. Právě k prvnímu dílu se údajně novinka dá připodobnit nejlépe.

Budete se muset důkladně rozmýšlet, zda chemikálie zkombinujete s léčivými bylinkami a vytvoříte lékárničku, nebo jestli je raději použijete k výrobě nábojů. Ačkoli ve hře nebude tolik nepřátel, jako tomu bylo v minulých dílech, rozhodně nečekejte, že by tím hra utrpěla po stránce neustálého napětí. Bakerovic rodinka vám bude neustále v patách, její zvrácení členové jsou prakticky bossové a při soubojích s nimi si vzpomenete na třetí díl a takřka neporazitelné monstrum jménem Nemesis, které hlavní hrdince nedalo ani chvilku klidu.

Skvělé je údajně i vyprávění příběhu. Hlavní linie je často ozvláštněna nalezenými videokazetami, jejichž obsah si prožijete na vlastní kůži, tak jak jste si už mohli zkusit v dostupné demoverzi. Nejen, že tyto krátké epizody do hloubky představují děsivé prostředí a jeho minulost, zároveň v nich často naleznete nápovědu k problému, který řešíte v přítomnosti. A propos, logických hádanek bude opět přehršel a často je budete řešit v časovém presu. Kromě děsivého domu prozkoumáme i celou okolní plantáž včetně přilehlé bažiny.

Z prezentace vzniklo i několik komentovaných videí, jedno z nich naleznete i pod tímto článkem. Pozornost věnujte i přiložené galerii, nové obrázky totiž vypadají doslova skvěle. Resident Evil 7 vychází 24. ledna na PC, PS4 a Xbox One. Předobjednat si jej můžete v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama