Na PS4 má vyjít kolekce FF, na PC FF XV
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na PS4 má vyjít kolekce FF, na PC FF XV

Na PS4 má vyjít kolekce FF, na PC FF XV

David Plecháček

David Plecháček

7. 12. 2016 11:45 4
Reklama

Final Fantasy je tu s námi neuvěřitelně dlouho. Buďme přesní – v roce 2017 to bude přesně 30 let. Značka, která patří společnosti Square Enix, ale měla být v roce 1987 její poslední. Square, jak se tehdy firma jmenovala, byla společnost na pokraji bankrotu. FF ale zaznamenalo takový úspěch, že přežilo ještě další tři dekády.

Asi chápete, že se pro Square Enix jedná o klíčovou, prakticky srdcovou a osudovou záležitost. A protože třicáté „narozeniny“ neslavíme ve videoherním průmyslu každý den, z Tokia k nám přes celou Asii přicházejí zvěsti, že to oslavíme ve velkém stylu. V tak velkém, že se to zdá být až téměř nepravděpodobné.

Server VGLeaks totiž přišel se zprávou, že Square Enix přijde s kolekcí na PS4 a PSVita, která na jednom disku/kartě bude zahrnovat Final Fantasy I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII a IX. Aby toho nebylo málo, na jednom jediném médiu budou díly I až VI dvakrát, totiž jednou jako verze z NES a SNES, a jednou coby porty z novějších (pravděpodobně mobilních) zařízení. Díly VII až IX budou k dispozici pouze coby novější porty.

FF II a III navíc vůbec poprvé obdrží oficiální anglickou lokalizaci. Všechny hry budou vycházet z japonských verzí, tudíž si budeme moci zahrát i pasáže, které se z různých důvodů na západě vystřihly.

VGLeaks ale dochází ještě dál a říká, v jakých edicích kolekce vyjde. Kromě klasické, která bude obsahovat hru a plakát, vyjde i ve sběratelské, jenž navíc nabídne art book, stylizovaný přívěšek na klíče a dva disky obsahující vybrané skladby ze série, které poskládal Nobuo Uematsu. Ale to stále není vše.

Chystá se i tzv. Crystal Complete Edition (pouze pro PS4), která toho obsahuje ještě víc. Vlastně obsahuje všechno. Alespoň obsahovat všechno. Kromě her, které se prodávají v rámci předchozích edic, je to FF X/X-2 HD, FF XII: The Zodiac Age, FF XIII Trilogy, Final Fantasy XV a všechna DLC, FF XIV: AA Realm Reborn (všechna rozšíření + 3měsíční předplatné) a speciální itemy pro FF XI Mobile a FF XIV.

Kromě toho bude balík obsahovat i fyzické věci, které sběratelka nemá. Další dva disky se soundtrackem, křišťálový řetízek na krk, plyšového Moogle, sošku Black Mage, všechny tři balíčky FF karet, FF VII: Advent Children, Kingslaive: Final Fantasy XV a Brotherhood: Final Fantasy XV. To vše bude ve speciálním luxusním boxu s logem Final Fantasy.

Jak VGLeaks upozorňuje, tyto plány zahrnují pouze Severní Ameriku. Na jakých dalších trzích se balení objeví, a – především – zda se objeví i u nás v Evropě, ale zůstává nejasné. Nebudeme se snad ani ptát, kolik byste za jednotlivé verze dali peněz, ale kdybyste si brousili zuby na tu suverénně nejdražší, věřte, že jich bude omezený počet.

Mimochodem, samozřejmě se chystá i Final Fantasy VII remake. Ten spolu s Final Fantasy XV by měl vyjít na PC. Obě hry ale nemáme čekat před polovinou roku 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama