Coon a kámoši ve videu ze South Park: TFBW
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Coon a kámoši ve videu ze South Park: TFBW

Coon a kámoši ve videu ze South Park: TFBW

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 12. 2016 09:26 10
Reklama

Kdybyste se mě ještě před několika měsíci zeptali, na jakou hru z předvánoční sezóny se těším nejvíce, prakticky bez váhání bych vypálil jméno South Park: The Fractured But Whole. Ta sice nakonec vydání v letošním roce už nestihne a na trhu by se měla objevit v prvním kvartálu 2017, už dnes tu ale máme nový trailer.

V jeho hlavní roli nemůže samozřejmě vystupovat nikdo jiný, než Eric Cartman, tedy promiňte, superhrdina The Coon. Ten za doprovodu strhující hudby a typických záběrů z trailerů na superhrdinské filmy přestaví zbytek týmu, sestávajícího výhradně z těch nejznámějších figurek slavného seriálu. V jejich středu pak, podobně jako v případě minulého dílu, bude stát nové dítě, tedy vy. Cíl je jasný, zachránit nejen ospalé horské městečko, ale rovnou celý vesmír. Jestli bude hlavním záporákem Butters, alias Profesor Chaos a jeho nohsledi v podobě křečků, to je otázka. Spíše bychom si vsadili na něco podobně ujetého, jako byl minulý nacistický zombie virus.

Nová hra se nesnaží zcela překopat principy, které nastínil debut s nízvem The Stick of Truth. Namísto toho se je pokusí vypilovat a odstranit slabé stránky, mezi něž v minulosti patřil zejména soubojový systém, který neposkytl prakticky žádnou výzvu. Po půl hodině, kterou jsem měl možnost se hrou strávit na letošním Gamescomu, mohu zodpovědně prohlásit, že se vývojáři vydali tou správnou cestou. Souboje budou o něco komplexnější, tahový systém sice zůstává, tentokrát ale bude například záležet i na vaší pozici na bojišti.

Jinak se samozřejmě můžeme těšit na stejně obří porci řádně nekorektního humoru. Návrat oslaví i prdy, které v minulém díle představovaly magii, tentokrát budou součástí superhrdinských schopností. Kluci opustili fantasy kulisy a zhlédli se v moderních filmech od Marvelu. Namísto válečníka, kouzelníka, zloděje či Žida si tak svou třídu budete moci vybrat spíše z komiksových klišé. Budete zaměřeni spíše na sílu, nebo na rychlost? Na útoky z dálky, psychickou manipulaci, technické vychytávky nebo bojová umění? Tříd by mělo být dohromady 12 a budou se nadále větvit. Na rozdíl od prvního dílu si nyní můžete i vybrat pohlaví své postavičky.

Na hře se pracuje od roku 2014, opět se na ní podílejí tvůrci seriálu Matt Stone a Trey Parker, vývoj ale od studia Obsidian Entertainment převzala sanfranciská pobočka Ubisoftu. Původně se titul měl jmenovat Butthole of Time, kvůli potížím s prodejci, kteří by na regálech jen neradi viděli slovo Butthole, se autoři rozhodli pro šalamounské řešení a zadek do názvu mazaně ukryli. South Park: The Fractured But Whole vyjde na PC, PS4 a Xbox One. Předobjednat si jej můžete v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama