Tvůrci Ark srovnávají PS4 Pro s high-end PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci Ark srovnávají PS4 Pro s high-end PC

Tvůrci Ark srovnávají PS4 Pro s high-end PC

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

10. 12. 2016 15:42 5
Reklama

PlayStation 4 Pro je již mezi námi, sami jste měli možnost si výkon této konzole osahat na vlastní kůži a vedle toho jste si mohli pročíst i naše první dojmy. Své názory pak sdílí i osobnosti herního průmyslu a nově se tak dozvídáme o názoru jednoho z vývojářů Ark: Survival Evolved.

Hra 6. prosince dorazila na PlayStation 4 a v rámci této platformy začali její tvůrci zkoumat možnosti novější a mocnější verze konzole. Původně přitom Ark na PS4 ale jen tak dorazit ani neměl, naproti očekávání se tomu tak ale přeci jen stalo a externí tým hru stihl připravit ještě k letošnímu datu vydání. Podmínkou ze strany Sony přitom bylo přinést titul, jež sice nemusí být plně dokončený po obsahové stránce, musí však projít složitými schvalovacími procesy výrobce konzole. A podařilo a co se oné silnější verze PS4 týče, tak k té se chvíli po vydání hry vyjádřil člen původního týmu – hlavní programátor a spoluzakladatel studia Wildcard, Jeremy Stieglitz.

Na PS4 Pro pak hra kromě ostřejších textur přinese 60 snímků v rozlišení 720p, nebo 30-60 snímků v rozlišení 1080p.

Ten v rozhovoru pro magazín WCCFtech sdělil technické detaily týkající se běhu hry – na původní konzoli hra podporuje rozlišení 620p – 720p při 35-45 snímcích za vteřinu s tím, že záleží na grafickém nastavení hry. Na PS4 Pro pak hra kromě ostřejších textur (jež do hry aktuálně přibývají ve formě patchů) přinese 60 snímků v rozlišení 720p, nebo 30-60 snímků v rozlišení 1080p a opět přitom záleží na nastavení detailů.

K tomu Stieglitz nadále dodal, že před výkonem nové konzole a obecně před rozhodnutím změnit standardní pohled na životní cykly konzolí smeká. Za přijatelnou cenu dle jeho slov prý Sony přišla se zařízením, jež za rozumnou cenu přináší výkon PC sestavy v hodnotě až 900 dolarů, tedy více než 23 tisíc korun.

Další zajímavou informací vyplývající z rozhovoru se Stieglitzem je, že by se hra možná v budoucnu mohla dočkat i technologie HDR (a to jak na Xbox One S, tak i na standardní edici PS4), nicméně nejdříve si prý v týmu musí osahat možnosti této technologie. Vyloučeného však není nic a ten stejný dovětek se prý týká i multiplatformního multiplayeru. Tady tvůrci zatím plánují přinést oddělenou podporu mezi PC a Xboxem a mezi PC a PS4 s tím, že hráči na PC budou moci volit, s jakou z platforem bude ta daná hra kompatibilní. Pokud to ale Sony i Microsoft dovolí, tak se v budoucnu možná dočkáme i plné podpory hraní napříč všemi zmíněnými zařízeními.

Tady si však budeme muset na další detaily ještě počkat, je ovšem sympatické vidět, že zcela opomenutá tato myšlenka není. Je ale otázkou, co na to zástupci Sony, kteří se již k podobné myšlence v minulosti nestavěli zrovna dvakrát přívětivě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama