Po stopách šíleného bezdomovce z GTA III
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Po stopách šíleného bezdomovce z GTA III

Po stopách šíleného bezdomovce z GTA III

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 12. 2016 09:53 2
Reklama

Jen velmi těžko se člověku věří, že od chvíle, kdy divoká Catalina vpálila kulku do hlavy nemluvné postavy jménem Claude Speed a spustila tak události legendárního GTA III, už uplynulo patnáct let. Stařecké skuhrání ale nechme stranou. Přestože by se mohlo zdát, že tak stará hra už byla zvídavými hráči zbavena posledních tajemství, opak je pravdou.

Pokud jste se o GTA III hlouběji zajímali ještě před jeho vydáním, možná vám neunikly kratičké zmínky o postavě jménem Darkel. Tento nevábný bezdomovec měl ve hře plnit roli zvrácené a temné postavy, která by hlavnímu protagonistovi zadávala ty nejbrutálnější úkoly. Darkel byl ale nakonec z několika důvodů ze hry odstraněn. YouTube kanál jménem Vadim M se pustil do hloubkového rozboru toho, co měl být vlastně Darkel zač.

Využívá k tomu střípky z dobových rozhovorů s vývojáři a průzkum herních dat, ve kterých stopy po Darkelovi stále zůstávají. Podle rozhovoru s vývojáři měl mít Darkel na sebe navázáno zhruba pět misí, následně ale byly jedna po druhé ze hry odstraněny, až zbyly poslední dvě. Darkel zkrátka jako osobnost do tónu třetího GTA nezapadal a krátce před završením vývoje byla postava ze hry zcela odstraněna. Jedna z misí, které měl Darkel hráči zadat, bylo například nastražení výbušniny do zmrzlinářského vozu, nalákání co největšího počtu zákazníků a následném odpálení nálože. Pamětníci hry si možná vzpomenou, že podobná mise se ve hře skutečně objevila pod názvem I Scream, You Scream, zadal vám ji však hispánský gangster El Burro a cílem nebyli nevinní obyvatelé města, ale konkurenční mafie.

Darkel měl být také spojen s takzvanými Rampage misemi, které nahradily Kill Frenzy z předchozích 2D dílů. Za zabití určitého počtu obyvatel měl být hráč odměněn zvláštními předměty, které jinak nebylo možno získat. I zde ale ve finální hře došlo k velmi zásadní změně, namísto bezbranných civilistů jste v průběhu Rampage likvidovali členy některého z městských gangů, kteří vám dokázali oplácet stejnou měrou.  Okolo Darkela se objevila i celá řada mýtů a legend, které hovoří například o tom, že některé jeho úkoly spočívaly ve vyhození plného školního autobusu do vzduchu nebo nabourání Dodo letadlem do mrakodrapu. To ale bylo vývojáři jasně vyloučeno. Rozhodně doporučujeme podívat se na devítiminutové video, které se fenoménu vystřižené postavy nadále věnuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama