Data z demoverze odhalila tajemství RE 7
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Data z demoverze odhalila tajemství RE 7

Data z demoverze odhalila tajemství RE 7

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 12. 2016 11:50 1
Reklama

Demoverzi Resident Evil 7 s názvem The Beginning Hour si napřed dlouhé měsíce mohli užívat jen majitelé PlayStation 4. Počátkem prosince se pak demo objevilo i na Xboxu One a od pondělí je k dispozici už i na PC. A jak už to tak chodí, PC hráči jsou cháska zvídavá a podrobili tedy hru důkladnému zkoumání i po stránce dat. Nutno říct, že našli celou řadu velmi zajímavých informací.

Předně vás musíme upozornit, že některé části této zprávy mohou obsahovat menší a větší spoilery. Pokud se tedy úzkostlivě vyhýbáte jakýmkoli informacím stran příběhu sedmého Resident Evilu, raději nečtěte dále. Zároveň je ale také třeba říct, že celá řada objevů má dost nejasný význam a konkrétní závěry si z nich musíte udělat sami, jakékoli názory jsou v tomto případě čirou spekulací. Nuže, pojďme se na to podívat blíže.

Na diskuzním fóru Reddit se s daty, vytěženými z demoverze hry, pochlubil uživatel s kreativní přezdívkou Im_a_Fucking_Cereal. Ten uvedl, že soubor .pak je zjevně chráněn a odepírá přístup, ale spouštěcí soubor hry lze otevřít skrz hexadecimální editor. Říká také, že některé objekty, které v datech našel, mohly být implementovány jen pro potřeby testování a nemusí se ve finální hře vůbec objevit. Už seznam zbraní ale působí poměrně věrohodně. Těšit se podle všeho můžeme na motorovou pilu, nůž, nůžky, brokovnici, pistoli či granátomet. Mezi dalšími předměty, které zřejmě bude hlavní postava moci používat, patří hořák, zapalovač, svíčka, časovaná nálož, jakási tekutá výbušnina, sérum, stimulant či steroid, tedy patrně léčivé prostředky.

Mezi NPC se také objevily názvy „ghost“, „jack“ a „zoe“. Ghost je patrně duch dívky, který se v demoverzi náhodně objevuje, Jack je samozřejmě hlava rodiny Bakerů a Zoe, toť otázka. Pokud bychom měli hádat, je Zoe onou podivnou ženštinou, která nám své půvaby velmi zblízka ukázala v prototypu Kitchen, který zároveň slouží jako prolog pro demoverzi a zobrazuje finální okamžiky dvou členů produkčního týmu televizní show Sewer Gators.

A nyní ten patrně největší spoiler. V datech se totiž podařilo najít i položky ChooseMia a ChooseZoe, které by teoreticky mohly souviset s finální volbou, která bude mít vliv na závěr hry. Zdaleka největší poprask ale vzbudila položka LastBossAlbert. Že by se i v sedmém díle objevil jeden z nejikoničtějších záporáků série, tedy Albert Wesker? Rozhodně by to bylo kvalitní propojení děje s ostatními díly. Navíc se v datech nachází i  FinalFather/MotherBattle, možná se tedy budete rozhodovat, zda v souboji porazíte Jacka, nebo Marguerite Bakerovou. DaughtersBadEnding či DaughtersTrueEnding by zas mohly být varianty osudu zlomyslné malé dívky, kterou známe z trailerů. Kompletní seznam objevených položek najdete pod tímto odkazem. Postupujte ale na vlastní nebezpečí a nenechte si zkazit zážitek z objevování herních tajemství. Resident Evil 7 vychází 24. ledna a předobjednat si jej můžete v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama