Nejvýdělečenější PC hrou je Overwatch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejvýdělečenější PC hrou je Overwatch

Nejvýdělečenější PC hrou je Overwatch

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 12. 2016 14:53 17
Reklama

Od střílečky Overwatch jsme v redakci neměli přílišná očekávání, o to víc nás následně překvapila svou návykovou hratelností a snadnou uchopitelností. Hra neučarovala jen nám, ne nadarmo si odnesla ocenění za nejlepší hru roku v anketě The Game Awards 2016. Její úspěch se dá ale vyjádřit i finančně.

Společnost SuperData Research totiž přinesla výsledky průzkumu, který se zabývá utrácením ve videohrách napříč PC, konzolovými a mobilními trhy. V rámci PC to byl právě Overwatch, který si ukousl největší kus koláče zisků. Nutno zdůraznit, že průzkum bere v potaz jen placené hry, free-to-play tituly se v tomto žebříčku nevyskytují. Overwatch překonal i takové hry, jakými jsou Counter-Strike: Global Offensive  nebo Minecraft. Zisky Overwatche činily přes 585 milionů dolarů, tedy více než 10 % celkového prémiového PC trhu, který měl v uplynulém roce hodnotu 5,4 miliardy dolarů.

Drtivou většinu PC trhu také zaujímá Evropa, která se podílela částkou 2,7 miliardy dolarů. Severní Amerika přispěla 1,8 milardy dolarů. Zajímavé také je, že Overwatch je ze všech zmiňovaných her nejčerstvější, měl tedy na na dosažení vrcholu nejméně času. I přesto, že týmová střílečka od Blizzardu zaznamenala na PC takový úspěch, nedokázala se prosadit mezi prvními pěti nejvýdělečnějšími hrami na konzolích.

Po Overwatchi s dosaženými 585,6 miliony dolarů následuje zmiňovaný CS:GO s 257 miliony dolarů, na třetím místě jsou Guild Wars 2 s 91 miliony dolarů, čtvrtý je Minecraft s necelými 89 miliony dolarů a první pětici uzavírá Fallout 4 s necelými 75 miliony dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama