Podívejte se na nové video z Vampyra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podívejte se na nové video z Vampyra

Podívejte se na nové video z Vampyra

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 12. 2016 09:28
Reklama

Jedním z potenciálních hitů příštího roku by mohlo být akční RPG Vampyr od francouzských vývojářů ze studia Dontnod Entertainment (Remember Me, Life Is Strange). IGN v noci na dnešek přišlo s novým atmosférickým trailerem, který byste rozhodně měli vidět.

Budete coby doktor Jonathan Reid ctít Hippokratovu přísahu a pomáhat obyvatelům Londýna, který je sužován zákeřnou nemoci, anebo podlehnete touze a z nebohých pacientů se stane vaše kořist? O Vampyrovi jsme psali už mnohokrát, ale shrneme si alespoň to nejpodstatnější. Hru pohání Unreal Engine 4 a vyjde někdy v příštím roce. Morální dilemata a rozhodnutí budou v novince stejně důležitá jako v případě Life Is Strange. Budete zabíjet v touze utišit žízeň a stát se silnějším, anebo si pokusíte uchovat zbytky své lidskost?

Zabíjet nikoho nemusíte, ale bez krve je hráč slabý a zranitelný, navíc odsouzený k nemožnosti projevit svůj plný potenciál. Prostě nezískáte nové schopnosti ani zkušenosti. Vývojáři slibují částečně otevřený Londýn roku 1918, který sužuje pandemie španělské chřipky. Third person akční RPG láká na spoustu nervydrásajících situací, kdy budete na pokraji vlastní smrti bojovat s přesvědčením i lékařskou etikou a na druhé straně touhou po krvi.

Podle vývojářů mají také zabití a vztahy s postavami mít vliv na příběh a následky na dění ve hře. Zabít údajně půjde úplně kohokoli ve hře. Můžete změnit své oběti v upíry a do domu se dle tradice dostanete jen tehdy, když vás jeho majitel pozve dál. Každá postava má být v tomto světe unikátní, mít vlastní vztahy a aktivity. Se slabšími jedinci dokážete dokonce manipulovat a ovládat je.

Bez lidské krve ale můžete na nové nadpřirozené dovednosti zapomenout. Pořád ale můžete jako lékař pomáhat nemocným v tomto virtuálním světě. Ve hře nebudou chybět ani zbraně na blízko a na dálku a do křížku se pustíte kromě obyčejných lidí i s dalšími upíry, zmutovanými upíry a lovci upírů. Zbraně bude možné dále vylepšovat za pomoci věcí, které najdete.

Na hře pracuje asi 80 lidí, mnoho z nich dříve dělalo na Life Is Strange. Autoři uvažovali i o tom, že by titul zasadili do USA padesátých let, Londýn ale zvítězil díky temnější gotické atmosféře a kulisám. Výtvarný styl ovlivnila práce amerického malíře Phila Halea.

Osobně musím vyzdvihnout neotřelý nápad se schizofrenní hlavní postavou, která si musí vybrat mezi nesmrtelností a vyhnancem na jedné straně a strastiplném životě v ústraní se zbytky důstojnosti na straně druhé. Zpronevěřit se vlastním zásadám ale nemusíte. Záleží je na vás, zda podlehnete žízni a upíří podstatě.

Více informací o hře najdete v našich starších novinkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama