Black Mesa ukazuje první obrázek Xenu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Black Mesa ukazuje první obrázek Xenu

Black Mesa ukazuje první obrázek Xenu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

23. 12. 2016 11:01
Reklama

Veselé Vánoce vám přejí tvůrci Black Mesy, dosud nedokončeného a obrovsky ambiciózního projektu, jež si klade za cíl oživit první Half-Life v důstojnější podobě. Ta vyšla již v roce 2012, od té doby však stále ještě není dokončená, náznaky však hovoří jasně – vydání finální verze hry se blíží a takzvaný Xen by měl na Steam dorazit během léta. A jak bude vypadat, to je již součástí onoho přání, jež lze nalézt na komunitní Steam stránce hry.

O pokračujících pracích jste se mohli dočíst na konci října a tehdy jste také mohli vidět úctyhodný rozsah poslední části hry. Autoři si zkrátka vzali na svá bedra velký kus práce, a to je také pochopitelně důvod proč se vývoj protahuje – v tomto případě nejde pouze o dodání ostřejších textur a tak podobně, ale o opětovnou návštěvu již jednou vytvořeného univerza a o komplexní přepracování známého v cosi nového s přihlédnutím ke standardům moderní doby.

Aktuálně se pak vývojáři zaměřují na vytváření hratelnosti a na to, aby Xen do hry zapadl hladce a nepůsobil na žádný pád nijak nepatřičně. Laťka míry kvality je zkrátka nasazená vysoko a byla by tedy jistě škoda, pokud by si tou poslední kapitolou tvůrci pošramotili pověst. O dosavadních kvalitách se ostatně můžete dočíst v naší tehdejší recenzi. V současnosti pak můžete hru pořizovat na Steamu ve velké slevě, takže pokud vám tento sympatický a týmem Valve posvěcený remaster ve sbírce ještě chybí, tak na Steam určitě zavítejte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama