The Solus Project má kolonizovat PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Solus Project má kolonizovat PS4

The Solus Project má kolonizovat PS4

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 12. 2016 08:09
Reklama

Česko-švédský sci-fi survival The Solus Project, který vznikl v koprodukci týmů Teotl Studios a Grip Digital, by měl vyjít na PS4. Nasvědčuje tomu alespoň záznam v databázi evropského ratingového systému PEGI.

Tato informace se objevila na stránkách bez dalších podrobností. Z databáze vyplývá jen skutečnost, že hra je doporučená od 7 let a jako datum vydání je uveden 24. prosinec, což samozřejmě není správný termín, ale to je u záznamů v PEGI běžné.

Autory už jsme kontaktovali, zda mohou informaci potvrdit. Mezitím si zrekapitulujeme, že The Solus Project vyšel 7. června na PC a 15. července na Xboxu One. Předtím hra prošla programem Early Access na Steamu, respektive Game Preview na XO. V předběžném přístupu byl rozpracovaný titul k dispozici od února 2016, přičemž se toto vesmírné dobrodružství neustále rozrůstalo co do rozsahu.

Vaším úkolem není v roli astronauta-trosečníka nic menšího než zachránit celé lidstvo. Vaše loď havaruje na zdánlivě neopuštěné planetě Gliese-6143-C, která se má stát příští domovinou pozemšťanů. Lidem hrozí vyhynutí, zatímco vy jste jediným členem posádky hledající novou kolonii, který přežil.

I když ve hře nechybí proměnlivé počasí, crafting, nutnost spát nebo rozlehlé oblasti, nejde o sandbox, jak byste nejspíš čekali. The Solus Project je mnohem více lineární zážitek poháněný především příběhem. V recenzi na Hrej.cz obdržel titul od Honzy Konfršta hodnocení 4/5 a bylo o něm mimo jiné řečeno: “Málem perfektní survival dobrodružství zasazené do fantaskního světa vzdálené exoplanety nabízí kromě smrtelných dobrodružství také řadu tajemství a krás k objevování.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama