Diablo slaví 20 let, Blizzard naděluje všem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Diablo slaví 20 let, Blizzard naděluje všem

Diablo slaví 20 let, Blizzard naděluje všem

Pavel Makal

Pavel Makal

29. 12. 2016 08:32 3
Reklama

První Diablo z roku 1996 je dodnes považováno za jednu z nejvlivnějších her, které se v druhé polovině 90. let na našich monitorech objevily. Již za několik dní, přesně 31. prosince, bude hra slavit své 20. výročí a při té příležitosti její mateřská společnost Blizzard pro fanoušky připravila zvláštní eventy v rozličných hrách ze svého portfolia.

Nejzásadnější budou pochopitelně oslavy v rámci třetího dílu pekelnické série. Do Diabla III tak přibyde speciální událost The Darkening of Tristram, který hráčům připomene, jaké to kdysi bylo, projít šestnáct podlaží a utkat se s pánem Hrůzy. Po cestě bychom měli potkat nějaké staré známé, například Butchera v původní podobě, a narazíme prý i klasické zbraně a předměty. Doufáme, že bude řezníkova hláška o čerstvém mase podobně děsivá, jako když na nás před lety vyběhl ze svého doupětě poprvé.

Zkrátka ale nepřijdou ani hráči jiných her od Blizzardu. MOBA Heroes of the Storm předvede vlastní verzi Bitvy Vysokých nebes, dle slov vývojářů půjde o novou, velmi svižnou a hektickou mapu. Kromě toho pak hráči dostanou nové portréty. Do krčmy karetního Hearthstone zas dorazí tajemný muž v kápi, se kterým se budete moci utkat v rámci režimu Tavern Brawl. Tajemný cizinec není samozřejmě nikdo jiný než Temný poutník, tedy princ Aidan, který na sebe převzal tíhu Diablova kamene duší a pomalu podléhá vlivu pána pekel.

Oblíbená střílečka Overwatch pak dostane do svých Lootboxů novou sadu graffiti tagů s motivy postav Diabla a hráči taktéž dostanou novou ikonu se samotným ústředním antagonistou. Do StarCraftu II zas přibyde nový portrét pro vaše výrobní jednotky. Nakonec se dočkají i hráči World of Warcraft. V této hře by se měly zničeho nic objevit známé postavy ze Sanctuary, tedy světa, v němž se odehrává série Diablo. Nejspíš to ale nebude věstit nic dobrého.

Ať už některou z těchto herních nabídek využijete nebo ne, určitě byste neměli vynechat alespoň příležitost pustit si při oslavách 20. výročí slavné hry jednu z nejpůsobivějších hudebních skladeb, které se kdy ve hrách objevily. Řeč je samozřejmě o kytarovém podkresu procházení vesničkou Tristram, který dodnes nepřišel o nic ze své naléhavosti a tajuplnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama