První obrázky z remaku Opposing Force
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První obrázky z remaku Opposing Force

První obrázky z remaku Opposing Force

Jiří Bigas

Jiří Bigas

31. 12. 2016 17:10 7
Reklama

Datadisk Opposing Force z roku 1999 pro Half-Life mělo na svědomí tehdy začínající studio Gearbox Software jako svůj debut. Výborně hodnocené první rozšíření kultovní akce mnozí označovali za podobnou revoluci na poli datadisků, jakou byl Half-Life pro FPS. Stejně jako u Blue Shift, který na Opposing Force navázal o dva roky později, byla značná část jeho kouzla v tom, že jsme prožili známé události v Black Mesa znovu z odlišné perspektivy. Skupina fanoušků nyní pracuje na novém remaku tohoto dobrodružství.

Remake Opposing Force se jmenuje Black Mesa: Green Forces a jde už o několikátý pokus modderů znovuoživit hru v enginu Source. Jak už samotný název napovídá, cílem autorů je dosáhnout podobného cíle a ohlasu, jaký si vysloužil projekt Black Mesa, i když s ním nemají užší vazbu. V každém případě jsou na světe první screenshoty, z nichž si můžete udělat lepší představu o tom, jak jde fanouškům práce od ruky.

O datu vydání zatím nemůže být ani vzdáleně řeč, ale sledováním projektu určitě nic nezkazíte. Stojí za připomínku, že originální Opposing Force spolu s Blue Shift stálo na počátku rozmachu studia Gearbox. Až posléze se přes různé porty propracovali jeho autoři k vlastním projektů, jako byly série Brothers in Arms nebo Borderlands. Zatímco v původním Half-Life byl hlavním hrdinou Gordon Freeman, v Opposing Force jsme si zahráli za nepřátelskou stranu, jak už samotný název napovídá.

Hráči se chopili mariňáka Adriana Shepharda, který se do zařízení Black Mesa vydává za docela jiným úkolem než Gordon. V Blue Shift jsme si pro změnu střihli roli sekuriťáka Barneyho Calhouna, který dohlíží na bezpečnost v Black Mesa.

Projekt Green Forces můžete sledovat na webu Mod DB.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama