Project I.G.I. se po letech znovu vrátí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Project I.G.I. se po letech znovu vrátí

Project I.G.I. se po letech znovu vrátí

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 1. 2017 16:00 5
Reklama

Pamatujete si ještě na Project I.G.I. z roku 2000? Poměrně hardcore střílečka, která nejednoho z nás stála řadu nervů, ještě o tři roky později dostala pokračování s podtitulem Covert Strike. Od té doby ale vydavatelství Eidos nechalo značku ležet ladem. V budoucnu bychom se ale přeci jen pokračování mohli dočkat.

Hru totiž vyvíjelo studio Interloop, které v současnosti již neexistuje, a Eidos byl zase odkoupen gigantem Square Enix. Bývalí zaměstnanci Interloopu však v roce 2001 založili vývojářský tým Artplant a opakovaně žádali Square Enix o odprodej značky Project I.G.I. A to se nyní skutečně stalo, jak informuje server Gamesindustry.biz. Zatím ale podle výkonného ředitele Artplantu Jacka Wulffa máme zůstat v klidu.

Společnost totiž neoznámila novou hru ze série. Wulff nicméně zmiňuje, že odkup značky znamená změnu strategie firmy, která až dosud dělala hry pro vydavatele, zatímco nyní bude nové tituly sama produkovat a vlastnit. Zároveň dodává, že se už těší na to, až jeho tým vytvoří nové zážitky pro fanoušky původní hry a představí značku i novému publiku. Půjde ale určitě o zcela nový titul a ne o remaster či port na nové systémy, protože vydavatelská práva stále patří Square Enix.

Project I.G.I. byl zajímavý nejen svou hardcore hratelností, kde jste mohli zemřít na jedinou ránu od nepřítele a zároveň hra nenabízela možnost uložit si pozici v průběhu mise, ale také na svou dobu skutečně působivým technickým zpracováním. Hra totiž běžela na stejném enginu, jako letecký simulátor Joint Strike Figter, a díky tomu byla schopna nabídnout skutečně rozlehlá prostředí v jednotlivých misích.

 Příběh se nikterak nelišil od jiných stříleček té doby, v roli agenta Davida Llewellyna Jonese jste pátrali po ukradené jaderné hlavici. Hra byla spíše taktická a nutila hráče k opatrnému postupu, otevřené přestřelky byly receptem na rychlou smrt. K zemi ji bohužel táhla mizerná umělá inteligence a absence multiplayeru. Bude velmi zajímavé sledovat, zda ze značky, která ve své době příliš slávy nezískala a tolik času strávila u ledu, vývojáři dokáží vykřesat nový úspěšný titul.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama